Eindverslag 2010

De GIANT Bicycles Taartvluchten zijn weer ten einde.

Met een grandioze feestavond kwamen de Giant Bicycles Taartvluchten 2010 ten einde. In het overvolle clublokaal aan de Vormtweg 7n op Urk heerste een ouderwetse gezelligheid. Ceremoniemeester Simon Zeeman en de beste loterijverkoper van Urk Meindert de Boer wisten de avond tot een onvergetelijke hoogte punt te brengen.

Het klapstuk van de avond was de uitreiking van de Cheques aan de goede doelen Het Ronald McDonaldhuis en Stichting Helping Hands. In totaal was er 2.000 euro opgehaald voor deze doelen vanuit de bonnenverkoop en vanuit de inleg per duif.

Voorafgaande aan deze avond had er een zinderende finale plaatsgevonden met de vluchten Roosendaal, Roodeschool en Den Helder.

Chronologisch door de dag gebeurde er van alles en werd op alle fronten gestreden om de dagprijzen en de kampioenschappen. De dag ging van start met een lossing vanuit Den Helder om 11.00 uur. De harde Noord Oosten wind gaf de lossers nog wat kopzorgen. Bleven de duiven aan wal. Om 11.15 uur gingen de duiven vanuit Roosendaal richting het Noorden. Zware wind tegen, een echte ouderwetse klassieker. Om 11.20 uur was het in Roodeschool dusdanig opgeknapt dat de duiven met de wind mee naar het zuiden mochten.

De kerklokken in Twijzel sloegen 12.00 uur toen daar de eerste duif van de dag aankwam. Deze bleek uit Roodeschool en deze duif had 52 km overbrugt in ong. 40 minuten. Tien minuten later werden ze in Swifterbant zenuwachtig, 5 duiven kwamen daar het dorp binnen, deze bleken uit Den Helder afkomstig. Ze leverde eerst de duiven af bij de latere kampipoen, voordat ze in het dorp verdeeld werden. Een paar minuten ook Den Helder duiven op Urk en één maakte zich uit de benen naar Vollenhove. De Den Helder duiven hadden halverwege Noord-Holland er voorgekozen om de afslag via de Enkhuizerdijk te nemen. Den Helder bleek de eerste schifting in de kampioenschappen. Van Zuiden wist Wakker in te halen en nam wat voorsprong, Ras-Post bleef echter in de buurt.

Goed vijf over half één bleek dat Wakker zich niet gewonnen gaf en zette een mooie serie neer van zes duiven vanuit Roodeschool. De spanning in Swifterbant ging stijgen. Hoeveel zouden er op Urk volgen. Roodeschool bleek echter een kampioenswedstrijd, want alleen Van Zuiden volgde Wakker, niemand kwam daar tussen. Ras-Post liet hier steken vallen. Wat kon Roosendaal nog doen in het kampioenenbal?

Van Zuiden opende het bal om 13.36 uur, Zeeman volgt om 13.38 uur. Echter Urk geeft zich niet snel gewonnen en de potentiële kampioenen Ras-Post en Wakker volgen 4 minuten later. Ze hadden echter meer duiven nodig om het gat met Van Zuiden te dichten. Door de harde wind kon het achterland niet volgen. Waarbij opgemerkt moet worden dat de prestatie van Van der Bei in Twijzel grandioos is te nomen, met een overvlucht en harde wind tegen volgde hij dichtbij. Het totaal kampioenschap was echter beslist: 1. B. van Zuiden-Swifterbant, 2. Ras-Post-Urk, 3. H. Wakker-Urk.

Ras-Post verloor het totaalklassement op het nippertje, maar sleepte wel het Late jongen kampioenschap binnen. Dit door winst op Roosendaal, gevolgd door Fam. Zeeman. Eindklassement Laten: 1. Ras-Post Urk, 2. B. van Zuiden Swiferbant, 3. J. van Zuiden Swifterbant.

De Jeugd vocht in het kielzog van de senioren haar eigen gevecht. Op Den Helder vielen Wouter Vedder en Victor Luinenburg de koppositie aan van Geert Nentjes, echter deze stelde het eindklassement via Roodeschool en Roosendaal veilig. Eindklassement Jeugd: 1. Geert Nentjes Urk, 2. Wouter Vedder Steenwijk, 3. Victor Luinenburg Jonkerslân.

In deze dag zat nog twee achtergrond competities:

De beste duif over drie jaar vanuit Roodeschool en Den Helder (Nijediep):

Op Roodeschool is Hans Wakker de enige liefhebber die duiven heeft met 3 prijzen over 3 jaar. Hij heeft er maar liefst 3. De NL 07-1254159 staat hierin bovenaan.

Op Nijediep is er maar één duif die nu voor het derde jaar in de prijzen zat. Deze is van Piet Bakker uit Urk en het is de NL08-2110382.

In het laatste weekeinde vliegen we ook het Trio Kampioenschap met ditmaal een Half Varken als hoofdprijs. Het kon dit jaar niet op voor Bertram van Zuiden, want ook hier wist hij de hoofdprijs te pakken.

Het was een super taartvluchtseizoen, elke week konden we goed lossen. Helaas maakte het zware seizoen dat we iets minder duiven hadden, maar gelukkig wel weer veel deelnemers.

Wij danken iedereen voor haar of zijn medewerking, zonder de medewerking van alle vrijwillegers bij het inkorven, computer, chauffeuren, klokken leeghalen, laden, loterijverkoop, prijsuitreiken, enz. enz. .. zijn wij nergens.

Wij danken ook nogmaals het afdelingsbestuur dat ons van alle kanten helpt om dit initiatief te doen slagen.

Wij hebben het met veel plezier gedaan als commissie en hopen u volgend jaar weer te zien !!!

CC-Flevoland

Reacties zijn gesloten.