Lossingen Roye en Burdinne 7-10-2023

Goedemorgen sportvrienden, we moeten er even aan wennen maar de zon komt rond deze tijd pas om 8.00 uur op. De stelregel die wij al heel wat jaren hanteren is dat er niet binnen een uur na zonsopkomst wordt gelost, dan is de trek in de lucht nog niet goed genoeg.

We hebben op zich dit jaar nog geen klagen over het weer, de omstandigheden zijn rond deze tijd wel eens ingewikkelder geweest. Betekent niet dat we moeten blijven puzzelen om te zoeken naar het best mogelijke moment van lossen, en dat is wat anders dan zoeken naar een ideaal moment, want het komt in een seizoen maar heel weinig voor dat alle omstandigheden ideaal zijn en in het najaar is dat bijna een utopie.

We staan vandaag met 2.005 duiven in Roye en met 2.689 duiven in Burdinne.

Berichtgeving 8.30 uur:

De omstandigheden aan de Westkant lijken het minst lastige, maar ook hier geld dat hoe Noordelijker je komt, hoe minder ideaal de omstandigheden zijn, maar het lijkt er wel op dat ze goed genoeg zijn. Onze voorlopige richttijd is tussen 9.30 – 10.00 uur, maar dit alles nog onder voorbehoud dat de omstandigheden zijn zoals we ze nu zien. Update Roye 9.15 uur: de auto wordt in gereedheid gebracht voor lossen. De duiven zijn gelost om 9.30 uur en hadden een super vertrek.

De omstandigheden aan de Oostkant zijn een stuk ingewikkelder. Hier geld zeker hoe Noordelijker je komt, hoe minder ideaal de omstandigheden zijn, we verwachten echter dat ze goed genoeg worden. Onze voorlopige richttijd is vanaf 11.00 uur en daarbij gaan we uit dat we maximaal tot 12.30 uur de tijd hebben om te lossen. Update 10.00 uur wij denken dat we 11.00 uur kunnen lossen. Update 10.20 uur, de duiven zijn om 10.30 uur gelost met een matige westenwind. De duiven hadden een super vertrek.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.