Alle jeugddeelnemers zijn winnaars, Gosling Liezenga wint de strijd.

Tussen het geweld van de senioren, zijn er een vijftal jeugdliefhebbers heel actief bezig hun plekje neer te zetten op deze vluchten. Vanaf de start van de taartvluchten, nu najaarsklassiekers heeft de jeugd een hele belangrijke plaats in de competitie. De deelnemers aan de jeugdcompetitie krijgen elk een hele mooie prijs van de organisatie. Op de feestavond zelf mag alle aanwezige jeugd een leuk prijsje uitzoeken.

Dat doen ze niet onverdienstelijk, met in het weekend van 5 oktober zelfs 4 teletekst klasseringen voor de jeugd.

Nu wonen de jeugliefhebbers ver uit elkaar en spelen ze mee op twee vlieglijnen. Dus hebben we even gezocht naar een methode om ze toch met elkaar te vergelijken. We houden elk jaar een kleine competitie, maar uiteindelijk maken we geen verschil tussen de deelnemers.

Dit jaar hebben we er voor gekozen om de punten die het jeugdlid haalt in zijn of haar district mee te nemen naar de jeugdcompetitie. Het jeugdlid met de meeste punten behaald in zijn of haar district krijgt 10 punten, de volgende 9, enz.

Kampioen bij de jeugd is Gosling Liezenga uit Holwerd, de plek waar de boten naar Ameland gaan, bovenaan in de jeugdcompetitie. Deze jonge man wist op Weert twee prachtige teletekstvermeldingen binnen te halen. En ook op Boxtel was hij al heel sterk.

Tweede is Janneke Hakvoort geworden, deze jonge dame vliegt uit Tollebeek in de Noord Oost Polder. Op de semi nationale vlucht van Quievrain werd zij eerste bij de jeugd, het was de derde eerste plek bij de jeugd.

Op de derde plaats vinden we Joas van Zuiden uit Swifterbant. Joas is bekend om zijn witte duiven die goed presteren en af en toe zijn vader weten te verslaan. Nu in deze competitie doet hij het heel goed met twee tweede plaatsen, bij de jeugd, op de vluchten Roosendaal en Duffel.

Vierde met dezelfde aantal punten staat Kyle Zwartjes uit Koudekerk a/d Rijn. Deze fanatieke jonge man komt sterk opzetten. Op de derde vlucht had hij 2 teletekstvermeldingen.

Op de vijfde plek vinden we Joran Engberts.  Joran komt uit het mooie Friese plaatsje Hoornsterzwaag, bij Jubbega. Deze jonge man had zijn beste prestatie bij de jeugd op de natte Bierges, nl. een tweede plaats, dus dat beloofd wat voor de laatste vlucht. 

Zesde staat Rozalie Postma uit Bedum. Deze jonge dame weet de grond in Groningen op een positieve manier te laten trillen. Met slechts twee duifjes mee, mist zij geen enkele klassering in de uitslag en daar zitten zelfs 100% klasseringen tussen. Dus je zou haar Grootmeester of juffrouw kunnen noemen.

Jongens en meiden jullie krijgen van de organisatie een mooi cadeau, daarnaast is er op de feestavond een grabbelton waar de aanwezige jeugd nog een mooi cadeautje mag uitkiezen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.