Giant Najaarsklassiekers 2020 Nieuwsbrief 2-1

Sportvrienden,

Het mooie weer is in aantocht, precies op tijd voor de najaarsklassiekers.

Wij organiseren de najaarsklassiekers nu voor de 16e keer en ook dit keer loopt de organisatie prima. Dit komt dat wij kunnen rekenen op veel positieve steun van 8 verenigingen, afdelingen, NPO, rekenaar, vervoerders afd 5 en 11 en de nationale losser Jelle Kooistra. Wij zijn het afdelingsbestuur van de afdeling 11 heel dankbaar dat zij al 16 jaar klaar voor staan met steun en raad rondom onze organisatie. Als mensen denken in oplossingen en niet in problemen dan is er veel mogelijk. Gelukkig zijn er nog heel veel mensen in onze sport die op deze manier invulling geven aan onze mooie hobby. Ook een speciale dank je wel naar de deelnemers. We hebben ook dit jaar vooraf heel veel positieve reacties gekregen dat ze ons initiatief heel erg kunnen waarderen.

Wij wensen iedereen veel succes en vooral veel plezier tijdens deze editie van de najaarsklassiekers

Inkorflokalen Oostlijn

 • 0102 Koeriers Onderdendam (agnesduifje@hotmail.com)
 • 0210 De Blauwe Doffer Damwoude (blauwedoffer.damwoude@gmail.com)
 • 0226 De Blauwband Balk (reitze96@live.nl)
 • 0268 De Vredesduif Noordwolde (albertjandejong@hetnet.nl)
 • 0433 Flevoland Urk (taartvluchten@gmail.com)

Oefenvlucht:

 • 18-9-2021 Zutphen

Het wedstrijdprogramma

 • 25-9-2021 Duiven
 • 2-10-2021 Boxtel
 • 9-10-2021 Sittard
 • 16-10-2021 Heusden-Zolder

Op de eerste vlucht een kopie van uw entbewijs inleveren bij het inkorflokaal.

Inkorftijden worden dit weekend bekend gemaakt op www.taartvluchten.nl

Op last van het NPO moeten alle duiven ingezet voor het wedstrijd geregistreerd worden voor de wedstrijd, dus de vrachtduiven mogen niet zomaar ingekorfd worden. Wij rekenen er op dat het NPO dit controleert en handhaaft voor alle najaarsvuchten organisatoren.

Inkorflokalen Westlijn

Oefenvluchten (door de week):

 • 14-9-2021 Hazeldonk
 • 22-9-2021 Duffel

Wedstrijden

 • 25-9-2021 Lennink
 • 2-10-2021 Quievrain
 • 9-10-2021 Niergnies
 • 16-10-2021 Roye

Op de eerste vlucht een kopie van uw entbewijs inleveren bij het inkorflokaal.

Inkorftijden worden dit weekend bekend gemaakt op www.taartvluchten.nl

Op last van het NPO moeten alle duiven ingezet voor het wedstrijd geregistreerd worden voor de wedstrijd, dus de vrachtduiven mogen niet zomaar ingekorfd worden. Wij rekenen er op dat het NPO dit controleert en handhaaft voor alle najaarsvuchten organisatoren.

Speciale regels voor inkorfcentrum Urk

Op Urk kunnen de deelnemers kiezen voor inkorven op de Westlijn of op de Oostlijn

Voor de deelnemers die willen deelnemen aan de prijzen is er wel een beperking. Er kan maar op 1 lijn gespeeld worden voor de prijzen. Als de deelnemer ook op de andere vlucht wil inkorven kan dat alleen als vrachtduiven. Dit alles is helaas noodzakelijk om reken technische redenen.

Op beide vluchten vrachtduiven inkorven behoort ook tot de mogelijkheden.

Uitslagen, prijsverdeling en kampioenschappen

De uitslagen worden bij de najaarsklassiekers 1 op 2 gemaakt. Dus 50% van de deelnemende duiven staan in de uitslag.

Uitslagen worden gemaakt in districten en een totaal uitslag per vlieglijn:

Westlijn:

 • District 1 afdeling 6
 • District 2 afdeling 5
 • District 3 afdeling 7,8 en 11

Oostlijn:

 • District 4 Afdeling 11 ACG A-B-F
 • District 5 Afdeling 11 ACG C-D-E
 • District 6 Afdeling 10

We werkte in het verleden met een ondergrens van 350 duiven op de eerste vlucht. Helaas is dit om reken technische redenen niet haalbaar. Dus deze ondergrens vervalt.

De prijzen worden verdeeld over de totaal uitslagen en de district uitslagen. Zowel de toppers als diegene die verderop in de uitslagen staan komen in aanmerking voor mooie prijzen. De totaal uitslag  komt niet meer voor de districtuitslag. Dus dit betekend dat er gekeken wordt welke prijs het hoogst in rang is. In het verleden kwam het wel voor dat iemand in de district uitslag een mooiere prijs won dan in de totale uitslag, maar door het reglement de prijs uit de totaal uitslag kreeg. Dit leverde terechte teleurstellingen op. Een leermoment hoort er bij.

Onze organisatie kent 1 keizer generaal (onaangewezen + aangewezen) totaal (punten uit het district). De keizer generaal mag zich winnaar van de najaarsklassiekers 2021 noemen. Deze wint een wisselbokaal, een fiets van het merk Giant.

Daarnaast zijn er 10 onaangewwezen en 10 aangewezen kampioenen uit de totaalstand, met punten uit de districten. Dit geldt ook voor 5 duifkampioenen. De Keizer generaal deelt niet mee in deze prijzen.

Als laatste zijn er 3 kampioenen per district vanuit de onaangewezen stand.

Wij kennen in 2021 geen  aftrekvlucht.

Jeugdleden

Als najaarskassiekers hebben wij vanaf de start een speciale plek voor de jeugd.

Legendarisch zijn de feestavonden waarbij de jeugd aan de begin van de avond over de grond rollen om een cadeau uit te zoeken.

Ook dit jaar is er weer een speciale jeugdcompetitie. Omdat wij niet altijd alle jeugdleden in beeld hebben, roepen wij u op om de jeugdleden die deelnemen aan te melden via taartvluchten@gmail.com , zodat dit jeugdlid meegenomen wordt in de jeugdcompetitie

Ladies League

Als najaarsklassiekers ondersteunen wij heel graag goede initiatieven in de duivensport.

Het in de spotlights zetten van de vrouwelijke duivenmelksters is een hele goede zaak. Wij stellen tijdens de najaarsklassiekers speciale prijzen beschikbaar voor deze competitie.

Meld je aan via taartvluchten@gmail.com , zodat je meegenomen wordt in de Ladies League.

Bent u verplicht om te klokken

Nee zeker niet. Het NPO bestuur heeft ons wel laten weten dat wel alle duiven die deelnemen aan de wedstrijden moeten registreren. Bij de inkorflokalen worden daarvoor verschillende opties geboden. Informeer bij uw inkorfcentrum

U kunt in het inkorfcentrum waar u inkorft ook uitslaan. En er zijn heel veel prijzen te winnen, niet alleen voor de winnaars, maar ook zeker voor de “gewone” vliegers.

Feestavond

In Coronatijd is de mogelijkheid om een feestavond te organiseren komen stil te staan. Wij gaan ons beraden hoe wij willen omgaan met het uitreiken van de prijzen van deze editie van de najaarsklassiekers.

Vrachtprijzen

De vrachtprijzen zijn sinds de editie 2020 iets anders samen gesteld dan tot nu gebruikelijk.

Elke inkorfcentra krijgt een vaste vergoeding voor het dekken van de kosten die worden gemaakt.

De vrachtprijs is 85 eurocent . In dit bedrag zitten de vrachtkosten, lossingsvergunningen, rekengelden, maar ook 5 cent bijdrage per duif aan het inkorfcentrum waar u inkorft.

Met dit bedrag denken wij alle kosten met vervoer, etc te kunnen dekken.

De leden die meedoen voor de prijzen zijn gewend om 100 eurocent per duif te betalen. In het verleden betekende het dat voor deze duiven 25 eurocent meer werd betaald dan een vrachtduif. In 2021 is dit 15 cent.

Wij werken er hard aan om met dit bedrag en de sponsoring de prijzentafel te dekken. Met de hoofdsponsor en het warme gevoelige hart vanuit de ondernemers uit Urk komen wij een heel eind, maar het wordt nog makkelijker als er nog meer sponsors zich aanmelden.

Hoofdsponsor

Voor 2021 zal Giant Bicycles uit Lelystad wederom als hoofdsponsor optreden voor de Najaarsklassiekers. Wij zijn onze hoofdsponsor dankbaar voor de in ons gestelde vertrouwen.

Ook dit jaar stellen zij een fiets beschikbaar voor de winnaar van de Najaarsklassiekers. In de Tour de France kunt u zien wat u allemaal met zo’n fiets kan.

Goede Doel

Sinds de start van de najaarsklassiekers, voorheen taartvluchten, op Urk organiseren wij deze vluchten om de maatschappelijke betrokkenheid van ons sport te tonen aan de buitenwereld. Wij hebben vele jaren geld opgehaald voor het RonaldMcDonaldhuis in Leeuwarden en na het sluiten van deze vestiging doen wij dit voor het RonaldMcDonaldhuis in Beesterzwaag.

Dit huis verzorgt opvang voor kinderen met ernstige ziektes, die tijdelijk zoveel verpleegt moeten worden dat dit thuis onmogelijk is. Het RonaldMCDonaldhuis kenmerkt zich door ruimte te bieden dat familie dicht bij de patiënt kan blijven. Naast deze activiteit bied dit RonaldMcDonaldhuis ruimte voor vakanties voor gezinnen waar een normale vakantieplek onmogelijk is vanwege ziekte van een van de kinderen binnen het gezin.

Wij hebben in al die jaren al ruim 40.000 euro opgehaald voor dit goede doel en zijn van plan dit goede doel nog vele jaren te steunen.

Voor het goede doel willen wij ook een bonnenverkoop organiseren. Bent u een goed spelende liefhebber die graag onze doelstellingen wil ondersteunen, meldt u dan aan voor de bonnenverkoop via taartvluchten@gmail.com. Dank voor de spontane aanbiedingen tot nu toe. Maar er kunnen er nog een paar bij.

De bonnen zullen worden verkocht via www.duivenveilingen.com .

Sponsors

Wij, als commissie, proberen weer een uitgebreid sponsorpakket aan prijzen bij elkaar te krijgen, zodat zoveel mogelijk mensen een prijs kunnen winnen. Wilt u ook sponsor worden van de najaarsklassiekers neem dan contact op met Louw van den Berg (06-22258877) of Simon Zeeman (06-23801027).

Stel al uw vragen over de taartvluchten via e-mail aan taartvluchten@gmail.com . Wilt u deze nieuwsbrief in de toekomst in uw mailbox ontvangen, laat uw mailadres achter op dit mailadres.

Verder zullen alle nieuwtjes weer zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden op onze website www.taartvluchten.nl.

Volgende week gaan we van start en rekenen op een mooie editie van de najaarsklassiekers 2021

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.