Giant Najaarsklassiekers 2022 Nieuwsbrief 2

Sportvrienden,

 

De organisatie van de najaarsklassiekers op Urk 2022 is in volle gang. De eerste twee oefenvluchten aan de Westkant zijn achter de rug. Gelukkig zijn deze uitmuntend verlopen. Wij hopen dat deze zegen rust op het gehele programma.

 

De najaarsklassiekers wordt in de basis georganiseerd uit een smalle basis van mensen. Dat vraagt soms wat geduld van mensen. Maar wees er van overtuigd dat alles weer goed komt, zowel over de laatste afhandeling van 2021 (waar op de achtergrond heel erg hard aan wordt gewerkt) als voor de organisatie van 2022.

 

Zo ruim een week voor de eerste wedstrijdvlucht zijn we gelukkig al een eind met de organisatie, maar de vogelgriep maakt dat we heel flexibel moeten zijn om in te spelen op de actualiteit.

 

Gelukkig kunnen we steunen op enthousiaste verenigingen en afdelingsbestuurders. Wij zijn daar dankbaar voor. Ook grote complimenten voor de Compuclub, door de flexibiliteit die dit jaar nodig is, maken wij het voor de rekenaar niet altijd makkelijk. Deze organisatie laat zien dat zij veel aan kunnen en daardoor een betrouwbare partner voor onze duivensport

 

In deze nieuwsbrief geactualiseerde informatie t.o.v. nieuwsbrief 1 en nieuwe informatie.

 

Wij wensen iedereen veel succes en vooral veel plezier tijdens deze editie van de najaarsklassiekers.

 

 

 

Inkorflokalen Oostlijn

0102 Koeriers Onderdendam (agnesduifje@hotmail.com)

0205 De Adelaar Harkema (info@elzingaduiven.nl)

0226 De Blauwband Balk (reitze96@live.nl)

0232 Gevleugelde Vrienden Jubbega (gv.jubbega@gmail.com)

0429 Nieuwleusen Nieuwleusen (gerbenknol@hotmail.com)

0433 Flevoland Urk (

najaarsklassiekers@gmail.com)

 

 

Het wedstrijdprogramma

17-9-2022 Duiven

24-9-2022 Boxtel

01-10-2022 Tongeren

08-10-2022 Burdine

 

Als u wilt deelnemen aan deze wedvluchten geef dit uiterlijk woensdag voor de wedvlucht door aan het inkorfcentrum, met hoeveel duiven u ongeveer komt, wedstrijdduiven of vrachtduiven, bij wedstrijdduiven welk kloksysteem.

Houdt er rekening mee dat niet elke inkorfcentrum alle kloksystemen kan bedienen. In het geval dat uw inkorfcentrum niet uw kloksysteem heeft is het belangrijk dat u de apparatuur en kennis van de klok meeneemt naar het inkorflokaal.

Op de eerste vlucht een kopie van uw entbewijs inleveren bij het inkorflokaal.

Vrachtduiven spellen in apart concours en mogen zonder registratie de mand in.

Inkorftijden worden zo snel mogelijk bekend gemaakt op www.najaarsklassiekers.nl

 

Inkorflokalen Westlijn

0433 Flevoland Urk    (taartvluchten@gmail.com)

1268 BVZ Zaandam    (ruudsimonmoes@hotmail.com)

1738 De Luchtbode Hendrik ido Ambacht (pavdburg@outlook.com)

 

De volgende lokalen liggen nu nog in vogelgriep gebied, het is even de vraag of zij de eerste vlucht al als inkorflokaal kunnen worden ingezet:

1031 De Verwachting Tiel (ferdigerritse@hotmail.com)

1816 De Zeeuw Goes( penningmeesterz96@gmail.com)

1850 Duivencentrum De Nishoek (combkorsta@planet.nl)

 

Als lokaal 1816 en 1850 de eerste vlucht nog niet kunnen inkorven op de eerste vlucht vanwege vogelgriep dan wordt het inkorfcentrum 1810 Lewedorp

 

Houdt dus voor Tiel en Zeeland de website www.najaarsklassiekers.nl in de gaten.

 

Oefenvlucht  inkorflocaties Hendrik ido Ambacht – Zaandam – Urk

14-9-2022 Duffel (dinsdagavond inkorven, woensdag vliegen, in België mag alleen op woensdag worden vervlogen)  (geef u aantallen uiterlijk maandag 12-9-2022 om 12.00 uur door aan het inkorfcentrum)

 

Wedstrijden

17-9-2022 Quievrain

24-9-2022 Niergnies

01-10-2022 Peronne

08-10-2022 Roye

 

Als u wilt deelnemen aan deze wedvluchten geef dit uiterlijk woensdag voor de wedvlucht door aan het inkorfcentrum, met hoeveel duiven u ongeveer komt, wedstrijdduiven of vrachtduiven, bij wedstrijdduiven welk kloksysteem.

Houdt er rekening mee dat niet elke inkorfcentrum alle kloksystemen kan bedienen. In het geval dat uw inkorfcentrum niet uw kloksysteem heeft is het belangrijk dat u de apparatuur en kennis van de klok meeneemt naar het inkorflokaal.

Op de eerste vlucht een kopie van uw entbewijs inleveren bij het inkorflokaal.

Vrachtduiven spellen in apart concours en mogen zonder registratie de mand in.

Inkorftijden worden zo snel mogelijk bekend gemaakt op www.najaarsklassiekers.nl

Speciale regels voor inkorfcentrum Urk

Op Urk kunnen de deelnemers kiezen voor inkorven op de Westlijn of op de Oostlijn

Voor de deelnemers die willen deelnemen aan de prijzen is er wel een beperking. Er kan maar op 1 lijn gespeeld worden voor de prijzen. Als de deelnemer ook op de andere vlucht wil inkorven kan dat alleen als vrachtduiven. Dit alles is helaas noodzakelijk om reken technische redenen.

Op beide vluchten vrachtduiven inkorven behoort ook tot de mogelijkheden.

Uitslagen, prijsverdeling en kampioenschappen

De uitslagen worden bij de najaarsklassiekers 1 op 2 gemaakt. Dus 50% van de deelnemende duiven staan in de uitslag.

Uitslagen worden gemaakt in districten en een totaal uitslag per vlieglijn:

Westlijn:

District 1 afdeling 6

District 2 afdeling 5

District 3 afdeling 11

District 7 afdeling 1

District 8 afdeling 7

District 9 afdeling 8

 

Oostlijn:

 

District 4 Afdeling 11 ACG A-B-F

District 5 Afdeling 11 ACG C-D-E

District 6 Afdeling 10

 

De prijzen worden verdeeld over de totaal uitslagen en de district uitslagen. Zowel de toppers als diegene die verderop in de uitslagen staan komen in aanmerking voor mooie prijzen. De totaal uitslag  komt niet meer voor de districtuitslag. Dus dit betekend dat er gekeken wordt welke prijs het hoogst in rang is. In het verleden kwam het wel voor dat iemand in de district uitslag een mooiere prijs won dan in de totale uitslag, maar door het reglement de prijs uit de totaal uitslag kreeg. Dit leverde terechte teleurstellingen op. Een leermoment hoort er bij.

Onze organisatie kent 1 keizer generaal (onaangewezen + aangewezen) totaal (punten uit het district). De keizer generaal mag zich winnaar van de najaarsklassiekers 2022 noemen. Deze wint een wisselbokaal, een fiets van het merk Giant.

Daarnaast zijn er 10 onaangewwezen en 10 aangewezen kampioenen uit de totaalstand, met punten uit de districten. Dit geldt ook voor 5 duifkampioenen. De Keizer generaal deelt niet mee in deze prijzen.

Als laatste zijn er 3 kampioenen per district vanuit de onaangewezen stand.

In totaal zijn er in deze editie van de najaarsklassiekers 402 prijzen te winnen. De prijzentafel heeft een waarde van €7.500 euro. U kunt voor slechts 10 cent per duif per vlucht iets van deze prijzentafel meenemen.

Door de vogelgriep hebben wij besloten om 1 aftrekvlucht in te stellen, in de hoop dat we deze mensen beter kunnen bedienen.

Jeugdleden

Als najaarskassiekers hebben wij vanaf de start een speciale plek voor de jeugd.

Legendarisch zijn de feestavonden waarbij de jeugd aan de begin van de avond over de grond rollen om een cadeau uit te zoeken.

Ook dit jaar is er weer een speciale jeugdcompetitie. Omdat wij niet altijd alle jeugdleden in beeld hebben, roepen wij u op om de jeugdleden die deelnemen aan te melden via .najaarsklassiekers@gmail.com , zodat dit jeugdlid meegenomen wordt in de jeugdcompetitie.

Er is nog een hiaat in de berekeningen over 2021, deze worden zo snel mogelijk opgelost en uiteraard krijgt iedereen waar hij/zij recht op heeft.

Ladies League

Als najaarsklassiekers ondersteunen wij heel graag goede initiatieven in de duivensport.

Het in de spotlights zetten van de vrouwelijke duivenmelksters is een hele goede zaak. Wij stellen tijdens de najaarsklassiekers speciale prijzen beschikbaar voor deze competitie.

Meld je aan via najaarsklassiekers@gmail.com , zodat je meegenomen wordt in de Ladies League.

Er is nog een hiaat in de berekeningen over 2021, deze worden zo snel mogelijk opgelost en uiteraard krijgt iedereen waar hij/zij recht op heeft.

 

Bent u verplicht om te klokken

Nee zeker niet. Het is wel heel erg leuk om mee te doen. We hebben een rijk gevulde prijzentafel, met heel erg veel prijzen, waaronder vis van Urk en hier is de grootste afslag van heel Europa. De prijzen zijn niet alleen voor de winnaars, maar ook zeker voor de “gewone” vliegers.

 

U kunt in het inkorfcentrum waar u inkorft ook uitslaan.

 

 

Feestavond

Op zaterdag 15 oktober vind er een grote feestavond plaats op Urk. Op deze avond worden alle prijzen uitgereikt en wordt er een waar feest van gemaakt, een beetje op de ouderwetse manier, bingo’tje, loterijtje, etc.

Het is zeker de moeite waard om af te reizen naar Urk, misschien is het leuk dit te combineren met een bezoek aan dit mooie vissersdorp.

Op deze feestavond worden de gewonnen prijzen van 2021 en 2022 uitgereikt.

 

Vrachtprijzen

 

De vrachtprijzen staan erg onder druk. Vele prijzen, zoals de brandstofprijzen reizen de pan uit. Wij als organisatie zijn hier ook mee geconfronteerd. Het heeft ons hoofdbrekens opgeleverd, want wat ga je doorberekenen en wat kunnen wij zelf dragen. Ook wij zijn maar een simpele basisvereniging die dit fenomeen organiseert.

 

We hebben besloten om de vrachtprijs te stellen op 100 eurocent per duif en diegene die voor de prijzen meedoen betalen 110 eurocent.

 

Wij hebben de prijzen vastgesteld op basis van een begroot aantal duiven welke niet wordt beïnvloed door vogelgriep in negatieve zin. Dit is een risico, maar we hopen dat we die kunnen dragen. Daarnaast zijn wij van mening dat we geen vrachtprijs per vlucht willen vast stellen. Wij begrijpen dat het vreemd lijkt dat voor een korte afstand net zoveel wordt betaald als voor een langere afstand. Maar wij vinden dat liefhebbers die alle vluchten mee doen daar een voordeeltje van mogen hebben. Uiteindelijk hopen we hiermee een betaalbare formule neer te leggen. Maar dat valt niet mee in deze tijd.

 

In de vrachtprijzen zit 5 cent tegemoetkoming voor uw inkorfcentrum.

 

Wij werken al jaren samen met sponsors die het mogelijk maken om een hele grote prijstafel neer te leggen. Samen met uw inleg van 10 cent hopen wij het ook dit jaar weer kostendekkend te kunnen houden. Ook voor onze sponsors geldt dat zij worden geconfronteerd met hoge kosten, dus ook voor hen wordt het moeilijker om geld vrij te maken voor onze organisatie. Wij zijn blij dat ze zich er toch voor inzetten om ons en hiermee u als deelnemer te helpen. Nieuwe sponsors blijven uiteraard van harte welkom.

 

 

Hoofdsponsor

Voor 2021 zal Giant Bicycles uit Lelystad wederom als hoofdsponsor optreden voor de Najaarsklassiekers. Wij zijn onze hoofdsponsor dankbaar voor de in ons gestelde vertrouwen. Helaas zullen wij na dit jaar afscheid moeten nemen van deze sponsor

Naast voor de prijzen van de jeugd, ladies leage en algemeen stellen zij ook dit jaar weer een fiets beschikbaar voor de winnaar van de Najaarsklassiekers. In de Tour de France kunt u zien wat u allemaal met zo’n fiets kan.

Wilt u de toekomstige hoofdsponsor worden van onze organisatie, dan bent u van harte welkom. Meld u zich bij de sponsorcommissie.

 

 

 

Compuclub

De compuclub is ook een belangrijke sponsor van onze organisatie. Zij rekenen belangeloos voor onze de uitslagen uit en op deze manier kunnen we het hele land informeren over de uitkomsten van de wedstrijden. Wij zijn dankbaar voor deze samenwerking.

Andere Sponsors

Een hele groep Urker ondernemingen die ons al 17 jaar terzijde staan om de prijzen tegen een zo laag mogelijk tarief binnen te halen.

www.duivenveilingen.com die voor onze organisatie de bonnenverkoop voor het goede doel regelen en belangeloos via hun site laten lopen.

 

Goede Doel

Sinds de start van de najaarsklassiekers, voorheen taartvluchten, op Urk organiseren wij deze vluchten om de maatschappelijke betrokkenheid van ons sport te tonen aan de buitenwereld. Wij hebben vele jaren geld opgehaald voor het RonaldMcDonaldhuis in Leeuwarden en na het sluiten van deze vestiging doen wij dit voor het RonaldMcDonaldhuis in Beesterzwaag.

Dit huis verzorgt opvang voor kinderen met ernstige ziektes, die tijdelijk zoveel verpleegt moeten worden dat dit thuis onmogelijk is. Het RonaldMCDonaldhuis kenmerkt zich door ruimte te bieden dat familie dicht bij de patiënt kan blijven. Naast deze activiteit bied dit RonaldMcDonaldhuis ruimte voor vakanties voor gezinnen waar een normale vakantieplek onmogelijk is vanwege ziekte van een van de kinderen binnen het gezin.

Wij hebben in al die jaren al bijna 50.000 euro opgehaald voor dit goede doel en zijn van plan dit goede doel nog vele jaren te steunen.

Voor het goede doel willen wij ook een bonnenverkoop organiseren. Bent u een goed spelende liefhebber die graag onze doelstellingen wil ondersteunen, meldt u dan aan voor de bonnenverkoop via najaarsklassiekers@gmail.com.

 

De bonnen zullen worden verkocht via www.duivenveilingen.com .

 

 

Sponsors

 

Wij, als commissie, proberen weer een uitgebreid sponsorpakket aan prijzen bij elkaar te krijgen, zodat zoveel mogelijk mensen een prijs kunnen winnen. Wilt u ook sponsor worden van de najaarsklassiekers neem dan contact op met Louw van den Berg (06-22258877) of Simon Zeeman (06-23801027).

 

Stel al uw vragen over de najaarsklassiekers via e-mail aan najaarsklassiekers@gmail.com

 

Verder zullen alle nieuwtjes weer zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden op onze website www.najaarsklassiekers.nl.

Wij zullen u de komende tijd zoveel mogelijk op de hoogte houden en wensen u veel plezier met de wedvluchten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.