Jan van Vlieland Najaarsklassiekers 2023 Nieuwsbrief 5

Sportvrienden,

 

Dit jaar organiseren wij voor de 18e jaar op rij de najaaraarsklassieker op Urk.

 

Ik begin deze nieuwsbrief met een wat droevige toon. In deze 18 jaar was hij één van onze belangrijkste mannen Meindert de Boer, op de feestavond was hij de man met de loten en de bingo. Van de week kregen wij het nieuws dat hij op 58 jarige leeftijd is overleden. Wij verliezen in hem een echte verenigingsman en zoals gezegd een belangrijke factor in de najaarsklassiekers organisatie.

 

A.s. weekend gaat na de trainingen de competitie van start. Het juist najaarsweer is in aantocht

 

Liefhebbers die deel willen nemen bij de jeugdige en/of ladies league geef u tijdig op via najaarsklassiekers@gmail.com

 

Wij wensen iedereen veel succes en vooral veel plezier tijdens deze editie van de najaarsklassiekers.

 

Houdt ook www.najaarsklassiekers.nl goed in de gaten. De komende weken zal er steeds meer informatie op verschijnen.

 

 

Namens najaarsklassiekers op Urk 2023 en PV Flevoland Urk,

 

Simon Zeeman (Hoofd van de organisatie)

 

Hoofdsponsor najaarsklassiekers 2023

Het duurde even voordat we het bekend konden maken maar onze nieuwe hoofdsponsor is Rijwielverhuur Jan van Vlieland, uiteraard van één van onze mooie Waddeneilanden. https://janvanvlieland.nl/

Wij zijn deze sponsor heel dankbaar dat zij de hoofdprijs leveren van de najaarsklassiekers 2023

Zij schenken twee fietsen voor de winnaar van de najaarsklassiekers dit jaar een heren en dames fiets van het merk Giant, dit maakt de connectie met onze vertrekkende sponsor compleet.

 

 

Inkorflokalen Oostlijn

0102 Koeriers Onderdendam (agnesduifje@hotmail.com)

0206 De Dowejager Kootstertille (Dedowejager@gmail.com)

0210 De Blauwe Doffer Damwoude (r.teunissen1@knid.nl)

0232 Gevleugelde Vrieden Jubbega (gv.jubbega@gmail.com)

0429 Nieuwleusen Nieuwleusen (gerbenknol@hotmail.com)

0433 Flevoland Urk (taartvluchten@gmail.com)

 

 

Het wedstrijdprogramma

23-9-2023 N68 Boxtel

30-9-2023 N69 Weert

07-10-2023 N70 Burdinne

14-10-2023 N41 Etroeungt (Nationale lossing)

 

Op de eerste vlucht een kopie van uw entbewijs inleveren bij het inkorflokaal.

Inkorftijden en kloksystemen zijn te vinden op www.najaarsklassiekers.nl

 

Inkorflokalen Westlijn

0433 Flevoland Urk    (taartvluchten@gmail.com)

1031 De Verwachting Tiel (ferdigerritse@hotmail.com)

1268 BVZ Zaandam    (ruudsimonmoes@hotmail.com)

1710 Alphense Vriendenclub Alphen a/d  Rijn ( j.rimmelzwaan@hccnet.nl)

1738 De Luchtbode Hendrik ido Ambacht (pavdburg@outlook.com)

1850 Duivencentrum De Nishoek (combkorsta@planet.nl)

 

 

Wedstrijden

23-9-2023 N38 Etroeungt

30-9-2023 N39 Vervins

7-10-2023 N40 Roye

14-10-2023 N41 Etroeungt (Nationale Lossing)

 

Op de eerste vlucht een kopie van uw entbewijs inleveren bij het inkorflokaal.

Inkorftijden en kloksystemen staan veder in deze nieuwsbrief.

 

Uitslagen, prijsverdeling en kampioenschappen

De uitslagen worden bij de najaarsklassiekers 1 op 2 gemaakt. Dus 50% van de deelnemende duiven staan in de uitslag.

Uitslagen worden gemaakt in districten en een totaal uitslag per vlieglijn:

District 1 afdeling 1

District 2 afdeling 2

District 3 afdeling 3

District 4 afdeling 4

District 5 afdeling 5

District 6 afdeling 6

District 7 afdeling 7

District 8 afdeling 8

District 9 afdeling 9

District 10 afdeling 10

District 11 afdeling 11

District 11A/B/F westkant afdeling 11

District 11C/D/E oostkant afdeling 11

 

De prijzen worden verdeeld over de totaal uitslagen en de district uitslagen. Zowel de toppers als diegene die verderop in de uitslagen staan komen in aanmerking voor mooie prijzen. De totaal uitslag  komt niet meer voor de districtuitslag. Dus dit betekend dat er gekeken wordt welke prijs het hoogst in rang is. In het verleden kwam het wel voor dat iemand in de district uitslag een mooiere prijs won dan in de totale uitslag, maar door het reglement de prijs uit de totaal uitslag kreeg. Dit leverde terechte teleurstellingen op. Een leermoment hoort er bij.

Onze organisatie kent 1 keizer generaal (onaangewezen + aangewezen) totaal (punten uit het district). De keizer generaal mag zich winnaar van de najaarsklassiekers 2023 noemen. Deze wint een wisselbokaal, een fiets van het merk Giant.

Daarnaast zijn er 10 onaangewwezen en 10 aangewezen kampioenen uit de totaalstand, met punten uit de districten. Dit geldt ook voor 5 duifkampioenen. De Keizer generaal deelt niet mee in deze prijzen.

Als laatste zijn er 3 kampioenen per district vanuit de onaangewezen stand.

Er zijn dit jaar geen aftrekvluchten, tenzij er een onverwachte situatie zich voordoet, die dit toch noodzakelijk maakt.

Jeugdleden

Als najaarskassiekers hebben wij vanaf de start een speciale plek voor de jeugd.

Legendarisch zijn de feestavonden waarbij de jeugd aan de begin van de avond over de grond rollen om een cadeau uit te zoeken.

Ook dit jaar is er weer een speciale jeugdcompetitie. Omdat wij niet altijd alle jeugdleden in beeld hebben, roepen wij u op om de jeugdleden die deelnemen aan te melden via .najaarsklassiekers@gmail.com , zodat dit jeugdlid meegenomen wordt in de jeugdcompetitie.

Ladies League

Als najaarsklassiekers ondersteunen wij heel graag goede initiatieven in de duivensport.

Het in de spotlights zetten van de vrouwelijke duivenmelksters is een hele goede zaak. Wij stellen tijdens de najaarsklassiekers speciale prijzen beschikbaar voor deze competitie.

Meld je aan via najaarsklassiekers@gmail.com , zodat je meegenomen wordt in de Ladies League.

 

Bent u verplicht om te klokken

Nee zeker niet. Het is wel heel erg leuk om mee te doen. We hebben een rijk gevulde prijzentafel, met heel erg veel prijzen, waaronder vis van Urk en hier is de grootste afslag van heel Europa. De prijzen zijn niet alleen voor de winnaars, maar ook zeker voor de “gewone” vliegers.

 

 

U kunt in het inkorfcentrum waar u inkorft ook uitslaan.

 

Voor de vrachtduiven is er een separate concours en kunnen zo de mand in zonder registratie, zoals ook gebeurd bij collega organisaties die taartvluchten organiseren.

 

 

Feestavond

Op zaterdag 21 oktober vind er een grote feestavond plaats op Urk. Op deze avond worden alle prijzen uitgereikt en wordt er een waar feest van gemaakt, een beetje op de ouderwetse manier, bingo’tje, loterijtje, etc. en vooral elkaar ontmoeten van Zeeland tot het wad, we hebben allemaal dezelfde hobby

Het is zeker de moeite waard om af te reizen naar Urk, misschien is het leuk dit te combineren met een bezoek aan dit mooie vissersdorp.

 

Vrachtprijzen

 

De vrachtprijzen staan erg onder druk. Vele prijzen, zoals de brandstofprijzen reizen de pan uit. Wij als organisatie zijn hier ook mee geconfronteerd. Het heeft ons hoofdbrekens opgeleverd, want wat ga je doorberekenen en wat kunnen wij zelf dragen. Ook wij zijn maar een simpele basisvereniging die dit fenomeen organiseert.

 

We hebben besloten, ondanks de stijgende kosten, de vrachtprijs gelijk te houden aan 2022 en dat is 100 eurocent per duif en diegene die voor de prijzen meedoen betalen 110 eurocent.

 

Wij hebben de prijzen vastgesteld op basis van een begroot aantal duiven welke niet wordt beïnvloed door vogelgriep in negatieve zin. Dit is een risico, maar we hopen dat we die kunnen dragen. Daarnaast zijn wij van mening dat we geen vrachtprijs per vlucht willen vast stellen. Wij begrijpen dat het vreemd lijkt dat voor een korte afstand net zoveel wordt betaald als voor een langere afstand. Maar wij vinden dat liefhebbers die alle vluchten mee doen daar een voordeeltje van mogen hebben. Uiteindelijk hopen we hiermee een betaalbare formule neer te leggen. Maar dat valt niet mee in deze tijd.

 

In de vrachtprijzen zit 5 cent tegemoetkoming voor uw inkorfcentrum.

 

Wij werken al jaren samen met sponsors die het mogelijk maken om een hele grote prijstafel neer te leggen. Samen met uw inleg van 10 cent hopen wij het ook dit jaar weer kostendekkend te kunnen houden. Ook voor onze sponsors geldt dat zij worden geconfronteerd met hoge kosten, dus ook voor hen wordt het moeilijker om geld vrij te maken voor onze organisatie. Wij zijn blij dat ze zich er toch voor inzetten om ons en hiermee u als deelnemer te helpen. Nieuwe sponsors blijven uiteraard van harte welkom.

 

 

Compuclub

De compuclub is een belangrijke sponsor van onze organisatie. Zij rekenen belangeloos voor onze de uitslagen uit en op deze manier kunnen we het hele land informeren over de uitkomsten van de wedstrijden. Wij zijn dankbaar voor deze samenwerking.

Andere Sponsors

Wij hebben het genoegen dat een hele groep Urker ondernemingen ons al 18 jaar terzijde staan om de prijzen tegen een zo laag mogelijk tarief binnen te halen. Wij zijn daar heel dankbaar voor en laat zien hoe bijzonder deze gemeenschap is.

www.duivenveilingen.com die voor onze organisatie de bonnenverkoop voor het goede doel regelen en belangeloos via hun site laten lopen.

Goede Doel

Sinds de start van de najaarsklassiekers, voorheen taartvluchten, op Urk organiseren wij deze vluchten om de maatschappelijke betrokkenheid van ons sport te tonen aan de buitenwereld. Wij hebben vele jaren geld opgehaald voor het RonaldMcDonaldhuis in Leeuwarden en na het sluiten van deze vestiging doen wij dit voor het RonaldMcDonaldhuis in Beesterzwaag.

Dit huis verzorgt opvang voor kinderen met ernstige ziektes, die tijdelijk zoveel verpleegt moeten worden dat dit thuis onmogelijk is. Het RonaldMCDonaldhuis kenmerkt zich door ruimte te bieden dat familie dicht bij de patiënt kan blijven. Naast deze activiteit bied dit RonaldMcDonaldhuis ruimte voor vakanties voor gezinnen waar een normale vakantieplek onmogelijk is vanwege ziekte van een van de kinderen binnen het gezin.

Wij hebben in al die jaren al ruim 50.000 euro opgehaald voor dit goede doel en zijn van plan dit goede doel nog vele jaren te steunen.

Voor het goede doel willen wij ook een bonnenverkoop organiseren. Bent u een goed spelende liefhebber die graag onze doelstellingen wil ondersteunen, meldt u dan aan voor de bonnenverkoop via najaarsklassiekers@gmail.com.

 

De bonnen zullen worden verkocht via www.duivenveilingen.com .

 

 

Sponsors

 

Wij, als commissie, proberen weer een uitgebreid sponsorpakket aan prijzen bij elkaar te krijgen, zodat zoveel mogelijk mensen een prijs kunnen winnen. Wilt u ook sponsor worden van de najaarsklassiekers neem dan contact op met Louw van den Berg (06-22258877) of Simon Zeeman (06-23801027).

 

Stel al uw vragen over de najaarsklassiekers via e-mail aan najaarsklassiekers@gmail.com

 

Verder zullen alle nieuwtjes weer zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden op onze website www.najaarsklassiekers.nl.

Wij zullen u de komende tijd zoveel mogelijk op de hoogte houden en wensen u veel plezier met de wedvluchten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.