Najaarsklassiekers 2023 Nieuwsbrief 1

 

Sportvrienden,

 

Wij organiseren de najaarsklassiekers nu voor de 18e keer en ook dit keer halen we alles uit de kast om een goede organisatie neer te zetten. Dit komt mede door dat wij kunnen rekenen op veel positieve steun van meerdere verenigingen, afdelingen, NPO, rekenaar, vervoerders afd 5 en 11 en de nationale losser Jelle Kooistra. Wij zijn het afdelingsbestuur van de afdeling 11 heel dankbaar dat zij al 18 jaar klaar voor ons staan met steun en raad rondom onze organisatie. Als mensen denken in oplossingen en niet in problemen dan is er veel mogelijk. Gelukkig zijn er nog heel veel mensen in onze sport die op deze manier invulling geven aan onze mooie hobby. Ook een speciale dank je wel naar de deelnemers. We hebben ook dit jaar vooraf heel veel positieve reacties gekregen dat ze ons initiatief heel erg kunnen waarderen.

 

Tot verleden droeg de najaarsklassiekers de naam Giant najaarsklassiekers. Na vele jaren onze sponsor te zijn geweest hebben we verleden jaar afscheid moeten nemen van deze sponsor. Wij danken de firma Giant voor de vele jaren dat zij ons gesponsord hebben met een bijdrage en een fiets. Wij hebben dit zeer op prijs gesteld.

 

Vanaf volgende week zullen wij onze nieuwe sponsor bekend maken.

 

Wij wensen iedereen veel succes en vooral veel plezier tijdens deze editie van de najaarsklassiekers.

 

 

Inkorflokalen Oostlijn

0102 Koeriers Onderdendam (agnesduifje@hotmail.com)

0206 De Dowejager Kootstertille (Dedowejager@gmail.com)

0210 De Blauwe Doffer Damwoude (r.teunissen1@knid.nl)

0232 Gevleugelde Vrieden Jubbega (gv.jubbega@gmail.com)

0429 Nieuwleusen Nieuwleusen (gerbenknol@hotmail.com)

0433 Flevoland Urk (taartvluchten@gmail.com)

 

Trainingsprogramma

16-9-2023 Klarenbeek

 

Het wedstrijdprogramma

23-9-2023 Boxtel

30-9-2023 Weert

07-10-2023 Burdinne

14-10-2023 Etroeungt (Nationale lossing)

 

Op de eerste vlucht een kopie van uw entbewijs inleveren bij het inkorflokaal.

Inkorftijden worden zo snel mogelijk bekend gemaakt op www.najaarsklassiekers.nl

 

Inkorflokalen Westlijn

0433 Flevoland Urk    (taartvluchten@gmail.com)

1031 De Verwachting Tiel (ferdigerritse@hotmail.com)

1268 BVZ Zaandam    (ruudsimonmoes@hotmail.com)

1710 Alphense Vriendenclub Alphen a/d  Rijn ( j.rimmelzwaan@hccnet.nl)

1738 De Luchtbode Hendrik ido Ambacht (pavdburg@outlook.com)

1850 Duivencentrum De Nishoek (combkorsta@planet.nl)

 

 

 

Trainingsvluchten

29-8-2023 Roosendaal (alleen de verenigingen 0433 – 1268 – 1710)

6-9-2023 Lennink

13-9-2023 Lennink

16-9-2023 Menen

 

Wedstrijden

23-9-2023 Etroeungt

30-9-2023 Vervins

7-10-2023 Roye

14-10-2023 Etroeungt (Nationale Lossing)

 

Op de eerste vlucht een kopie van uw entbewijs inleveren bij het inkorflokaal.

Inkorftijden worden dit weekend bekend gemaakt op www.najaarsklassiekers.nl

 

Speciale regels voor inkorfcentrum Urk

Op Urk kunnen de deelnemers kiezen voor inkorven op de Westlijn of op de Oostlijn

Voor de deelnemers die willen deelnemen aan de prijzen is er wel een beperking. Er kan maar op 1 lijn gespeeld worden voor de prijzen. Als de deelnemer ook op de andere vlucht wil inkorven kan dat alleen als vrachtduiven. Dit alles is helaas noodzakelijk om reken technische redenen.

Op beide vluchten vrachtduiven inkorven behoort ook tot de mogelijkheden.

Uitslagen, prijsverdeling en kampioenschappen

De uitslagen worden bij de najaarsklassiekers 1 op 2 gemaakt. Dus 50% van de deelnemende duiven staan in de uitslag.

Uitslagen worden gemaakt in districten en een totaal uitslag per vlieglijn:

District 1 afdeling 1

District 2 afdeling 2

District 3 afdeling 3

District 4 afdeling 4

District 5 afdeling 5

District 6 afdeling 6

District 7 afdeling 7

District 8 afdeling 8

District 9 afdeling 9

District 10 afdeling 10

District 11 afdeling 11

District 11A/B/F westkant afdeling 11

District 11C/D/E oostkant afdeling 11

 

De prijzen worden verdeeld over de totaal uitslagen en de district uitslagen. Zowel de toppers als diegene die verderop in de uitslagen staan komen in aanmerking voor mooie prijzen. De totaal uitslag  komt niet meer voor de districtuitslag. Dus dit betekend dat er gekeken wordt welke prijs het hoogst in rang is. In het verleden kwam het wel voor dat iemand in de district uitslag een mooiere prijs won dan in de totale uitslag, maar door het reglement de prijs uit de totaal uitslag kreeg. Dit leverde terechte teleurstellingen op. Een leermoment hoort er bij.

Onze organisatie kent 1 keizer generaal (onaangewezen + aangewezen) totaal (punten uit het district). De keizer generaal mag zich winnaar van de najaarsklassiekers 2023 noemen. Deze wint een wisselbokaal, een fiets.

Daarnaast zijn er 10 onaangewwezen en 10 aangewezen kampioenen uit de totaalstand, met punten uit de districten. Dit geldt ook voor 5 duifkampioenen. De Keizer generaal deelt niet mee in deze prijzen.

Als laatste zijn er 3 kampioenen per district vanuit de onaangewezen stand.

Jeugdleden

Als najaarskassiekers hebben wij vanaf de start een speciale plek voor de jeugd.

Legendarisch zijn de feestavonden waarbij de jeugd aan de begin van de avond over de grond rollen om een cadeau uit te zoeken.

Ook dit jaar is er weer een speciale jeugdcompetitie. Omdat wij niet altijd alle jeugdleden in beeld hebben, roepen wij u op om de jeugdleden die deelnemen aan te melden via .najaarsklassiekers@gmail.com , zodat dit jeugdlid meegenomen wordt in de jeugdcompetitie.

Ladies League

Als najaarsklassiekers ondersteunen wij heel graag goede initiatieven in de duivensport.

Het in de spotlights zetten van de vrouwelijke duivenmelksters is een hele goede zaak. Wij stellen tijdens de najaarsklassiekers speciale prijzen beschikbaar voor deze competitie.

Meld je aan via najaarsklassiekers@gmail.com , zodat je meegenomen wordt in de Ladies League.

 

Bent u verplicht om te klokken

Nee zeker niet. Het is wel heel erg leuk om mee te doen. We hebben een rijk gevulde prijzentafel, met heel erg veel prijzen, waaronder vis van Urk en hier is de grootste afslag van heel Europa. De prijzen zijn niet alleen voor de winnaars, maar ook zeker voor de “gewone” vliegers.

 

 

U kunt in het inkorfcentrum waar u inkorft ook uitslaan.

 

Voor de vrachtduiven is er een separate concours en kunnen zo de mand in zonder registratie, zoals ook gebeurd bij collega organisaties die taartvluchten organiseren.

 

 

Feestavond

Op zaterdag 21 oktober vind er een grote feestavond plaats op Urk. Op deze avond worden alle prijzen uitgereikt en wordt er een waar feest van gemaakt, een beetje op de ouderwetse manier, bingo’tje, loterijtje, etc. en vooral elkaar ontmoeten van Zeeland tot het wad, we hebben allemaal dezelfde hobby

Het is zeker de moeite waard om af te reizen naar Urk, misschien is het leuk dit te combineren met een bezoek aan dit mooie vissersdorp.

 

Vrachtprijzen

 

De vrachtprijzen staan erg onder druk. Vele prijzen, zoals de brandstofprijzen reizen de pan uit. Wij als organisatie zijn hier ook mee geconfronteerd. Het heeft ons hoofdbrekens opgeleverd, want wat ga je doorberekenen en wat kunnen wij zelf dragen. Ook wij zijn maar een simpele basisvereniging die dit fenomeen organiseert.

 

We hebben besloten, ondanks de stijgende kosten, de vrachtprijs gelijk te houden aan 2022 en dat is 100 eurocent per duif en diegene die voor de prijzen meedoen betalen 110 eurocent.

 

Wij hebben de prijzen vastgesteld op basis van een begroot aantal duiven welke niet wordt beïnvloed door vogelgriep in negatieve zin. Dit is een risico, maar we hopen dat we die kunnen dragen. Daarnaast zijn wij van mening dat we geen vrachtprijs per vlucht willen vast stellen. Wij begrijpen dat het vreemd lijkt dat voor een korte afstand net zoveel wordt betaald als voor een langere afstand. Maar wij vinden dat liefhebbers die alle vluchten mee doen daar een voordeeltje van mogen hebben. Uiteindelijk hopen we hiermee een betaalbare formule neer te leggen. Maar dat valt niet mee in deze tijd.

 

In de vrachtprijzen zit 5 cent tegemoetkoming voor uw inkorfcentrum.

 

Wij werken al jaren samen met sponsors die het mogelijk maken om een hele grote prijstafel neer te leggen. Samen met uw inleg van 10 cent hopen wij het ook dit jaar weer kostendekkend te kunnen houden. Ook voor onze sponsors geldt dat zij worden geconfronteerd met hoge kosten, dus ook voor hen wordt het moeilijker om geld vrij te maken voor onze organisatie. Wij zijn blij dat ze zich er toch voor inzetten om ons en hiermee u als deelnemer te helpen. Nieuwe sponsors blijven uiteraard van harte welkom.

 

 

Hoofdsponsor

Vanaf volgende week zullen we onze nieuwe hoofdsponsor bekend maken.

 

Compuclub

De compuclub is ook een belangrijke sponsor van onze organisatie. Zij rekenen belangeloos voor onze de uitslagen uit en op deze manier kunnen we het hele land informeren over de uitkomsten van de wedstrijden. Wij zijn dankbaar voor deze samenwerking.

Andere Sponsors

Wij hebben het genoegen dat een hele groep Urker ondernemingen ons al 18 jaar terzijde staan om de prijzen tegen een zo laag mogelijk tarief binnen te halen. Wij zijn daar heel dankbaar voor en laat zien hoe bijzonder deze gemeenschap is.

www.duivenveilingen.com die voor onze organisatie de bonnenverkoop voor het goede doel regelen en belangeloos via hun site laten lopen.

Goede Doel

Sinds de start van de najaarsklassiekers, voorheen taartvluchten, op Urk organiseren wij deze vluchten om de maatschappelijke betrokkenheid van ons sport te tonen aan de buitenwereld. Wij hebben vele jaren geld opgehaald voor het RonaldMcDonaldhuis in Leeuwarden en na het sluiten van deze vestiging doen wij dit voor het RonaldMcDonaldhuis in Beesterzwaag.

Dit huis verzorgt opvang voor kinderen met ernstige ziektes, die tijdelijk zoveel verpleegt moeten worden dat dit thuis onmogelijk is. Het RonaldMCDonaldhuis kenmerkt zich door ruimte te bieden dat familie dicht bij de patiënt kan blijven. Naast deze activiteit bied dit RonaldMcDonaldhuis ruimte voor vakanties voor gezinnen waar een normale vakantieplek onmogelijk is vanwege ziekte van een van de kinderen binnen het gezin.

Wij hebben in al die jaren al ruim 50.000 euro opgehaald voor dit goede doel en zijn van plan dit goede doel nog vele jaren te steunen.

Voor het goede doel willen wij ook een bonnenverkoop organiseren. Bent u een goed spelende liefhebber die graag onze doelstellingen wil ondersteunen, meldt u dan aan voor de bonnenverkoop via najaarsklassiekers@gmail.com.

 

De bonnen zullen worden verkocht via www.duivenveilingen.com .

 

 

Sponsors

 

Wij, als commissie, proberen weer een uitgebreid sponsorpakket aan prijzen bij elkaar te krijgen, zodat zoveel mogelijk mensen een prijs kunnen winnen. Wilt u ook sponsor worden van de najaarsklassiekers neem dan contact op met Louw van den Berg (06-22258877) of Simon Zeeman (06-23801027).

 

Stel al uw vragen over de najaarsklassiekers via e-mail aan najaarsklassiekers@gmail.com

 

Verder zullen alle nieuwtjes weer zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden op onze website www.najaarsklassiekers.nl.

Wij zullen u de komende tijd zoveel mogelijk op de hoogte houden en wensen u veel plezier met de wedvluchten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.