Vluchtverslag Chimay en Sittard van 9 oktober 2021

Comb. Atema en Comb Burg&Waard winnaars derde weekend GIANT najaarsklassiekers

De najaarsklassiekers op Urk zijn in volle gang en al weer onderweg naar het laatste weekend. In het derde weekend werden 3.075 duiven ingekorfd en dat geeft aan dat het verval niet groot is. Voor de Westlijn stond Chimay op het programma, voor de Oostlijn Sittard. Met de Westlijn zouden we richting Frankrijk, helaas beperkte vogelgriep ons in die mogelijkheid en om deze redenen is gekozen voor het verste station in België. De vooruitzichten waren geweldig, helaas was in de praktijk de zichten het grootste obstakel, maar gelukkig konden we nog net op tijd lossen en werden de vluchten onder geweldige omstandigheden vervlogen. De oostenwind maakte dat de duiven een stevige leerschool kregen te verwerken, maar dat is alleen maar goed als bagage naar de toekomst toe. Het werden mooie vluchten met een geweldig verloop en zo goed als geen verliezen.

Totale uitslag Chimay

978 duiven voor de prijzen waren er gezet. De duiven werden om 12.35 uur gelost in Chimay met een kalme oosten wind. De afstanden varieerden van 200 tot 335 kilometer. De winst ging naar de belangrijke organisator in Hendrik ido Ambacht, Peter v.d. Burg, in de combinatie Burg&Waard uit Hendrik ido Ambacht. Het is geweldig dat de mensen die er hard voor werken ook eens in het zonnetje komen te staan, van harte gefeliciteerd Peter, het is je door alle mensen in de organisatie en de deelnemers in Hendrik ido Ambacht van harte gegund. In de kop van de uitslag komen we altijd een Van Gelder tegen. Dit keer is het A. van Gelder uit Ridderkerk die een mooie serie neerzet met de plaatsen 2-3-4 en 8. J. Hardman uit Alblasserwaard vinden we terug op een keurig 5 en 6 plaats. De hoofdman van organisatie in Alphen aan de Rijn, John Rimmelzwaan uit Alphen aan de Rijn, weet zich op een mooie 7e en 9e te klasseren. De eerste Noord-Hollander is Cees van Vliet uit Kuddelstaart, hij weet een geweldige serie neer te zetten beginnende met een 10e plaats en 31 v.d. 35 duiven in de prijzen Andere uitblinkers zijn de drijvende kracht in Zaandam, Ruud Moes, in de Comb. Moes uit Zaandam met 37 vd 43 in de prijzen, Jan en Joke Kaman uit Wormerveer 100% prijs met 16 v.d. 16 en Vetien Kroon uit Purmerend met 100% met 3 v.d. 3, Mitchel Vervelde uit Papendrecht met 14 vd 16, W. Klaverstijn jr uit Amsterdadm met 13 vd 13, R.E. van Soest uit Koop aan de Zaan met 18 vd 20 en Fam. Zeeman uit Swifterbant met 18 vd 20. De eerste jonge duif is van Damian Kaman en de eerste oude duif is van J&J. Kaman beide uit Wormerveer. De eerste jonge duif is van comb Burg & Waard uit Hendrik ido Ambacht, de eerste oude duif is van A. van Gelder uit Ridderkerk.

Totale uitslag Sittard

1.000 duiven stonden hier in concours met afstanden van 165 tot 265 kilometer. De duiven werden om 12.15 uur gelost met een zwakke oosten wind. Najaarsklassieker winnaars van 2019 melde zich flink van voren. We hebben dan over de nationale toppers Comb. Atema uit Noordbergum en zij scoren plaats 1 t.m 4 en plaats 10. De winnaar van verleden week Tj. Plantinga uit het mooi Wouterswoude nestelt zich nu op plaats 5. Nog een liefhebber van topniveau Djoerd van der Veen uit Zwaagwesteinde, weet plaats 6 en 7 in beslag te nemen. Een keurige 8e en 9e plaats is er voor L. Wouda uit Ee. Andere uitblinkers waren A. Dantuma uit Rinsumageast met 13 v.d. 15 in de prijzen, Doetje Onsma met 3 v.d. 4, Ruud Visser uit Holwerd 100% prijs met 2 v.d. 2 en jeugdlid Thimo van der Meulen uit Holwerd 100% prijs met 6 v.d.6. De eerste jonge duif is van Comb Atema uit Noordbergum en de eerste oude duif van Pieter Jansma uit Rijs.

Tussenstand kampioenschappen

Het onaangewezen kampioenschap wordt na 3 vluchten geleid door de Familie Zeeman uit Swifterbant, zij worden op de hielen gezeten door P. Houwen uit Zoutkamp en de Combinatie Atema uit Noordbergum.

Het aangewezen kampioenschap wordt na 3 vluchten geleid door P. Houwen uit Zoutkamp, hij wordt hierbij achtervolgd door Djoerd v.d. Veen uit Zwaagwesteinde en de Combinatie Atema uit Noordbergum

In het keizerkampioenschap is P. Houwen uit Zoutkamp op dit moment onderweg om kampioen te worden van de najaarsklassiekers. Maar het is zeker niet beslist, want de winnaars van 2019, Combinatie Atema uit Noordbergum zijn nog heel dichtbij, maar ook Oane Dantuma uit Rinsumageast zit nog volop in de race.

District 1 met 357 duiven

In district 1 Noord-Holland was het Cees van Vliet uit Kuddelstaart op de 1e, 9e en 10e plaats, Gevolgd door G.A. Tichelaar jr uit Zaandam op de plaatse 2 en 7. De Combinatie Moes uit Zaandam is ook in de top te vinden op plaats 3, gevolgd door jeugdlid Damian Kaman uit Wormerveer op plaats 4. De combinatie Geutkens uit Amsterdam sluit de top 10 met de plaatsen 5-6 en 8.

District 2 met 520 duiven

In district 2 Zuid-Holland gaat de winst deze week naar de combinatie Burg&Waard uit Hendrik ido Ambacht, gevolgd door A. van Gelder uit Ridderkerk op de plaatsen 2-3 en 4. J. Hardman uit Alblasserdam vinden we terug op de plaatsen 5 en 6. John Rimmelzwaan uit Alphen aan de Rijn staat op plaats 7 en 9, Op plaats 10 vinden we Mitchel Vervelde uit Papendrecht.

District 3 met 101 duiven

In district 3 wordt gedomineerd door de Familie Zeeman uit Swifterbant. Piet wist de duiven te klasseren op de plaatsen 1-2-3-4-6-7 en 8. Jeugdlid Joas van Zuiden uit Swifterbant staat keurig 5 en Van de Berg Pigeons, van Louw v.d. Berg en Pieter Woord uit Urk, vinden we op de plekken 9 en 10.

District 4 met 436 duiven

In district 4 was er een ware verrassing. Pieter Jansma uit Rijs in Zuidwest Friesland is al heel veel jaar trouwe deelnemer aan de najaarsklassiekers/taartvluchten en daar is dan de dik verdiende overwinning in district 4. Hij wordt gevolgd door de in ware kampioenstijl vliegende Oane Dantuma uit Rinsumageast op de 2e plaats. Sjoerd Boersma uit Workum op plaats 3 en 6. Raymond de Vries uit Heerenveen vinden we op plaats 4 en 8. Femke Wagteveld uit Tjalleberd staat op plaats 5. Op plaats 7 en 9 is Jelle Stuurman uit Heerenveen te vinden. Gevolgd door Jan Bos uit Urk op plaats 10.

District 5 met 212 duiven

In district 5 werd de wedstrijd gedomineerd door de combinatie Atema uit Noordbergum, ze zijn goed voor de eerste vier plaatsen en plaats 10. Op plaats 5 vinden we Tj. Plantiga uit Wouterswoude. Hij wordt gevolgd door Djoerd van de Veen uit Zwaagwesteinde op plaats 6 en 7 en L. Wouda uit Ee op plaats 8 en 9.

District 6 met 352 duiven

In district 6 werd de overwinning opgeëist door Jan van Engen uit Hoogeveen. Hij wordt gevolgd door Wim Pol uit Kantens op de plaatsen 2-3 en 9. P. Houwen uit Zoutkamp is onderweg zich te kronen als najaarsklassiekers, hij werd op deze vlucht 4-5-8 en 10. Op plaats 6 en 7 Bert Flik uit Kropswolde.

En hoe nu verder

Het derde weekend van de GIANT najaarsklassiekers is goed verlopen en nu al zijn er 195 prijswinnaars. Het laatste weekend staat voor de deur. Opnieuw zijn er 108 prijzen te winnen. We hebben drie goed verlopen vluchten achter de rug en ook voor het laatste weekend zijn de vooruitzichten goed. We gaan naar Chimay voor de westlijn en Heusden Zolder voor de oostlijn. Alle deelnemers heel veel succes.

 

 

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.