Vluchtverslag Menen en Waalwijk 2 oktober 2021

Tj. Plantinga en Damian Kaman winnaars tweede weekend GIANT najaarsklassiekers

Het zestiende jaar alweer dat de GIANT najaarsklassiekers worden georganiseerd. Inkorven kan bij de Blauwband in Balk, De Blauwe Doffer in Damwoude, De Koeriers in Bedum (Onderdendam), De Vredesduif in Noordwolde, De Alphense Vriendenclub in Alphen aan den Rijn, BVZ in Zaandam, De Luchtbode in Hendrik Ido Ambacht en PV Flevoland in Urk. Van deze mogelijkheid werd volop gebruik gemaakt zodat ruim 3.650 duiven werden ingemand en de slechte vooruitzichten beïnvloede de deelname. Op deze vooruitzichten werd enigszins ingespeeld door uit te wijken naar Menen voor de Westlijn en Waalwijk voor de Oostlijn. De praktijk was echter anders, de vluchten konden onder geweldige omstandigheden plaats vinden. Het werden mooie vluchten met een geweldig verloop en zo goed als geen verliezen.

Totale uitslag Menen

1.086 duiven voor de prijzen waren er gezet. De duiven werden om 10.00 uur gelost in Menen met een kalme zuiden wind, neigend naar Zuidoost. De afstanden varieerden van 155 tot 310 kilometer. Het werd een ware Kaman show met de jongste Kaman, Damian voorop. Hij pakt het complete podium op de Westlijn en 100% prijs met 23 duiven mee. Hij wordt gevolgd door Jan en Joke Kaman uit Wormerveer op de plaatsen 4 en 5 en 14 vd 16 in de prijzen. Na dit geweld in Wormerveer gaat het los in Ridderkerk waar de broers Van Gelder elkaar afwisselen. A. van Gelder op de plaatsen 6 en 9 en Cees van Gelder op de plaatsen 7 en 8. De top tien wordt op een fantastische manier afgesloten door G.A. Tichelaar jr uit Zaandam met maar liefst 38 vd 40 in de prijzen. Andere uitblinkers zijn Comb. Geutkens uit Amsterdam met 42 vd 43 in de prijzen, Mitchel Vervelde uit Papendrecht met 14 vd 16, W. Klaverstijn jr uit Amsterdadm met 13 vd 13, R.E. van Soest uit Koop aan de Zaan met 18 vd 20 en Fam. Zeeman uit Swifterbant met 18 vd 20. De eerste jonge duif is van Damian Kaman en de eerste oude duif is van J&J. Kaman beide uit Wormerveer. In de kampioenschappen over het totaal staat de Fam. Zeeman uit Swifterbant onaangewezen bovenaan en Comb. Geutkens uit Amsterdam staat aangewezen bovenaan.

Totale uitslag Waalwijk

1.361  duiven stonden hier in concours met afstanden van 115 tot 225 kilometer. De duiven werden om 10.00 uur gelost met een zwakke zuiden wind, neigend naar Zuidoost. De geweldige winnaar was Tj. Plantinga uit het mooi Wouterswoude, gevolgd door J. vd Wal uit Groningen op plaats 2 en de man vrouw combinatie Booy-Vredeveld uit Lemmer op plaats 3. En dan gaat de trein los bij Djoerd van de Veen uit De Westereen (Zwaagwesteinde) met de plaatsen 4 t.m. 11. Andere uitblinkers zijn Comb. Atema uit Noordbergum met 29 vd 33 prijzen, Doetje Onsman uit Veenwoude met 5 vd 6, P. Houwen uit Zoutkamp met 19 vd 20 en G. Kooistra met 4 vd 4. De eerste jonge duif is van Tj. Plantinga uit Wouterswoude en de eerste oude duif van Durk Weidenaar uit Birdaard. In de totaal stand over de gehele najaarsklassieker is P. Houwen uit Zoutkamp voorlopig de Keizer en A. Dantuma uit Rinsumageast heeft de duifkampioen.

District 1 met 440 duiven

In district 1 Noord-Holland was het Damian Kaman uit Wormerveer de duidelijke winnaar met de plaatsen 1-2-3 en 10. Gevolgd door zijn opa en oma Jan en Joke Kaman op de plaatsen 4 en 5. G.A. Tichelaar jr uit Zaandam maakt het tiental rond met de plaatsen 6 t.m. 9.

District 2 met 526 duiven

In district 2 Zuid-Holland voeren de Van Gelders uit Ridderkerk de lijst aan. A. van Gelder op de plaatsen 1 en 4 en Cees van Gelder op de plaatsen 2 en 3. Comb. Schouten uit Nieuwkoop vinden we terug op een knappe 5e plaats. Zij worden gevolgd door Mitchel Vervelde uit Papendrecht op de plaatsen 6 en 8. De Comb Burg & Waard uit Hendrik ido Ambacht maakt het tiental vol met de plaatsen 7-9 en 10.

District 3 met 120 duiven

In district 3 zit de rest van Nederland. Op grandioze wijze wordt dit district gewonnen door Erik Houter van het Waddeneiland Vlieland. De plaatsen 1-6-9 en 10 neemt hij in beslag. Hij wordt gevolgd door zijn oud werk collega bij Giant Piet Zeeman uit Swifterbant die andermaal laat zien mee te doen voor de hoofdprijzen met de plaatsen 2 tm 5, 7 en 8.

District 4 met 578 duiven

In district 4 zit het Westen van de afdeling Friesland. De winst is hier voor de man-vrouw combinatie Booy-Vredeveld uit Lemmer, zij zijn al jaren trouw deelnemer aan de najaarsklassiekers. Een andere trouw deelnemer is Durk Weidenaar. De plaatsen 2-3-8-9 en 10 zijn voor hem. Jeugdlid Thimo v.d. Meulen uit Holwerd pakt een knappe 4e plaats. Oane Dantuma uit Rinsumageast was dit keer goed voor de plekken 5 en 6. Jeugdlid Femke Wagteveld uit Tjalleberd pakt plaats 7.

District 5 met 390 duiven

In district 5 zit het Oosten van de afdeling Friesland. Tj. Plantinga uit Wouterswoude weet voor 2 kanonnen de eerst plaats in dit district te pakken. Dj. van de Veen uit Zwaagwesteinde haalt uit met de plaatsen 2 t.m. 9. Gevolgd door de trein van de Comb. Atema uit Noordbergum beginnend met plaats 10.

District 6 met 437 duiven

In district 6 zit de afdeling 10. Winnaar van dit district is J. v.d. Wal uit de stad Groningen. Gevolgd door de voorlopige keizer van de najaarsklassiekers P. Houwen uit Zoutkamp op plaats 2 en 5. L.T. Baar uit Roodeschool is goed voor de plaatsen 3-8 en 9. Op plaatsen 4 en 10 W.K. Pol uit Kantens. Gevolgd door Bert Flik uit Kropswolde op de plaatsen 6 en 7.

En hoe nu verder

Het tweede weekend van de GIANT najaarsklassiekers is goed verlopen en nu al zijn er 130 prijswinnaars. Het derde weekend staat voor de deur. Opnieuw zijn er 65 prijzen te winnen. We hebben twee goed verlopen vluchten achter de rug en ook voor het derde weekend zijn de vooruitzichten goed. We gaan naar Chimay voor de westlijn en Sittard voor de oostlijn. Alle deelnemers heel veel succes.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.