Vluchtverslag Zutphen en Lennik

Thomas van Olphen en C. van Gelder uitblinkers eerste weekend GIANT najaarsklassiekers

Het zestiende jaar alweer dat de GIANT najaarsklassiekers worden georganiseerd. Inkorven kan bij de Blauwband in Balk, De Blauwe Doffer in Damwoude, De Koeriers in Bedum (Onderdendam), De Vredesduif in Noordwolde, De Alphense Vriendenclub in Alphen aan den Rijn, BVZ in Zaandam, De Luchtbode in Hendrik Ido Ambacht en PV Flevoland in Urk. Van deze mogelijkheid werd volop gebruik gemaakt zodat ruim 5.000 duiven werden ingemand en dat is een zwaar seizoen een mooi aantal. Het weer gaf wat hoofdbrekens om het juiste losmoment te kierzen, maar dat is heel goed gelukt. Voor de oostlijn was Duiven de eerste vlucht, helaas moest er vanwege aanhoudende dichte bewolking uitgeweken worden naar Zutphen en de westlijn begon op Lennik. Het werden mooie vluchten met een geweldig verloop en zo goed als geen verliezen.

Totale uitslag Lennik

1.381 duiven voor de prijzen waren er gezet. De duiven werden om 11.30 uur gelost in Lennik met een kalme zuiden wind. De afstanden varieerden van 115 tot 265 kilometer en dat is mooi om te beginnen. Cees van Gelder uit Ridderkerk, al enkele jaren trouw deelnemer, wist de overwinning binnen te halen, wat een grote felicitatie waard is. Ton de Kovel uit Groot Ammers was de grote uitblinker op deze vlucht met de plaatsen 2-3-4 en 13 v.d. 15 in de prijzen. Comb. Burg & Waard uit hendrik ido Ambacht volgen op fantastische wijzen met plek 5-6-7 en 9 en 29 v.d. 31 in de prijzen. A. van Gelder uit Ridderkerk met plaats 8 en H. Visser met plaats 10 laten hele mooie prestaties zien. H. Visser uit Alblasserdam presteerde zo ie zo fantastisch met 28 vd. 30 in de prijzen. Andere uitblinkers waren Comb. Geutkens uit Amsterdam met 40 v.d. 44 in de prijzen, Gebr. Bras uit Dordrecht met 17 vd. 18 in de prijzen, G. A. Tichelaar jr uit Zaandam. met 37 v.d. 39 in de prijzen, W. Klaverstijn jr uit Amsterdam met 19 v.d. 20 in de prijzen. Comb. N en E. Wijfje uit Alphen a/d Rijn met 2 v.d. 2 in de prijzen, Cees van der Steeg uit Swifterbant met 2 v.d. 3 in de prijzen en Marvin Mantel uit Purmerend met 4 v.d. 5 in de prijzen. De hoofdprijzen voor Cees van Gelder met de eerst jonge duif en Ton de Kovel met de eerste oude duif.

Totale uitslag Zutphen

1.724  duiven stonden hier in concours met afstanden van 48 tot 146 kilometer. De duiven werden om 13.30 uur gelost met een zwakke zuiden wind. Appelscha was de hoofdstad van deze vlucht. Op geweldige wijze wist Thomas van Olphen de overwinning binnen te halen, daarnaast nog een 3e-4e en 7e plaats. Thomas van harte gefeliciteerd met deze prestatie. Jelle en Pieter Atema uit Noordbergum waren hier fenomenaal met 32 prijzen op 34 duiven en zij beginnen met de tweede, vijfde en zesde, plaats. P. van der Veen uit Harkema is terug te vinden op een keurige 8e plaats. De hoofdstad Appelscha heeft nog een uitblinker, nl Marcel van Zanden uit Appelscha met een 9e en 10e plaats. Andere uitblinkers op deze vlucht waren D.J. van de Veen uit Zwaagwesteinde met 29 v.d. 33 in de prijzen, T. Klarenbeek uit Oosterstreek met 10 v.d. 10 in de prijzen, Doetje Onsman met 5 v.d. 6 in de prijzen, M. Jellema met 2 v.d. 2 in de prijzen, L.T. Baar Roodeschool met 18 v.d. 20 in de prijzen, Bert Slot uit Noordwolde met 4 v.d. 5 in de prijzen en J. v.d. Wal uit Groningen met 7 v.d. 8 in de prijzen,  De hoofdprijzen voor Thomas van Olphen met de eerst jonge duif en W.K. Pol met de eerste oude duif

District 1 met 420 duiven

In Noord-Holland was dit jaar de deelname bijzonder groot. Comb. Geutkens uit Amsterdam waren deze vlucht de absolute uitblinker met de eerste zeven plaatsen en ook nog eens de 10e plaats. G.A. Tichelaar jr uit Zaandam het tiental vol met de 8e en 9e plaats.

District 2 met 861 duiven

Mooie deelname in Zuid-Holland wat meteen een flink aandeel in de prijzen betekende. Hier een overwinning voor Cees van Gelder uit Ridderkerk, gevolgd door Ton de Kovel uit Groot Ammers op de plaatsen 2-3 en 4, Comb Burg & Waard uit Hendrik ido Ambacht op de plaatsen 5-6-7 en 9, A. van Gelder uit Ridderkerk op plaats 8 en H. Visseruit Alblasserdam op plaats 10.

District 3 met 100 duiven

In dit district, met een wat tegenvallende deelname, waren de Familie Zeeman uit Swifterbant de absolute uitblinkers. Piet zet hiermee de lijn door die op de natoer al te pakken had met een afdelingsoverwinning en 3 ACG overwinningen. Nu waren de eerste vijf plaatsen voor hem en ook nog eens plaatsen 8-9-10. Dit ondanks de deelname van grote namen als de Gebr. Homma uit Steggerda die de plaatsen 6 en 7 voor zich op eisen. De Gebr. Homma hebben overigens goede ervaringen met de Westlijn op de najaarsklassiekers, want hun jaarlingen die de opleiding op deze vluchten hebben genoten, behoren tot de top van Nederland.

District 4 met 735 duiven

Oane Dantuma was hier de uitblinker met de eerste, tweede, derde, achtste en tiende plaats. Gevolgd door Raymond de Vries uit Heerenveen met plaats 4-5 en 6. En we blijven dan in Heerenveen bij Jelle Stuurman op plaats 7 en 9.

District 5 met 552 duiven

Hier is de winnaar Thomas van Olphen uit Appelscha met de plaatsen 1-3-4 en 7. Gevolgd door Jelle en Pieter Atema uit Noordbergum op de plaatsen 2-5 en 6. Op plaats 8 P. van den Veen uit Harkema. Op plaats 9 en 10 vinden we Marcel v.d. Zanden uit Appelscha.

District 6 met 722 duiven

Voor dit district gaan we naar de provincie Groningen. Op de eerste plaats vinden we hier Wim Pol uit Kantenis. Hij neemt ook de derde plaats in beslag. Willy Houwen uit Zoutkamp vinden we terug op plaats 2. Geerko Zuiderveld op de plaatsen 4 en 5. N. v.d. Molen uit Eppenhuizen op plaats 6. En dan komt de trein van Bert Flik uit Kropswolde op de plaatsen 7 t.m. 10.

En hoe nu verder

Het eerste weekend van de GIANT najaarsklassiekers is goed verlopen en nu al zijn er 65 prijswinnaars. Het tweede weekend staat voor de deur. Opnieuw zijn er 65 prijzen te winnen. Alle deelnemers heel veel succes.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.