Giant Najaarsklassiekers 2022 Nieuwsbrief 4

Sportvrienden,

 

De najaarsklassiekers zijn in volle gang.

 

Dit jaar is vooral het weer een probleem. Wij proberen daar zo goed als mogelijk op in te spelen. Tot nu toe is dat heel goed gelukt. En hebben wij vluchten onder goede omstandigheden kunnen organiseren.

 

Voor a.s. weekend worden wij geconfronteerd met extreme weersomstandigheden, veel regen en vooral ook veel wind. Om daar op in te spelen hebben wij lossingsvergunningen aangevraagd voor vrijdag 30 september, echter deze zijn geweigerd door het NPO bestuur. In het vluchtverslag komen wij daar op terug.

 

Wij vervolgen onze reis nu op dinsdag en woensdag.

 

Wij hebben gekozen voor korte afstanden, zodat de duiven zonder problemen volgend weekend kunnen worden ingezet voor de vluchten die dan op de planning staan.

 

Op maandagavond wordt er aan de Oostkant ingekorfd voor Weert (dinsdag is een normale vlucht dag voor Nederland),

 

Op dinsdagavond wordt er aan de Westkant ingekorfd voor Lennik (woensdag is een normale vlucht dag voor België)

 

Beide zijn reguliere klokvlucht. Excuus voor het ongemak dat het door de week is, maar het weer houdt zich nu eenmaal niet aan welke dag van de week het is.

 

Inmiddels hebben we al 138 prijzen kunnen verdelen en de komende weken zullen nog veel meer prijzen vallen.

 

Het vluchtverslag van de eerste twee wedstrijdvluchten zijn toegevoegd aan deze nieuwsbrief.

 

De bonnen voor het Goede doel loopt op dit moment via www.duivenveilingen.com, dus neem een kijkje om een mooie versterking voor het komende jaar uit te zoeken. De lijst met aanbiedingen is bijgevoegd bij deze nieuwsbrief.

 

Wij wensen iedereen veel succes en vooral veel plezier tijdens deze editie van de najaarsklassiekers.

 

 

 

Inkorflokalen Oostlijn

0102 Koeriers Onderdendam (agnesduifje@hotmail.com)

0205 De Adelaar Harkema (info@elzingaduiven.nl)

0226 De Blauwband Balk (reitze96@live.nl)

0232 Gevleugelde Vrienden Jubbega (gv.jubbega@gmail.com)

0429 Nieuwleusen Nieuwleusen (gerbenknol@hotmail.com)

0433 Flevoland Urk (

najaarsklassiekers@gmail.com)

 

 

Het wedstrijdprogramma

04-10-2022 Weert

08-10-2022 Burdine

 

Als u wilt deelnemen aan deze wedvluchten geef dit uiterlijk zondag door voor de aankomende vlucht en donderdag voor het laatste weekend, geef het door aan het inkorfcentrum, met hoeveel duiven u ongeveer komt, wedstrijdduiven of vrachtduiven, bij wedstrijdduiven welk kloksysteem.

Houdt er rekening mee dat niet elke inkorfcentrum alle kloksystemen kan bedienen. In het geval dat uw inkorfcentrum niet uw kloksysteem heeft is het belangrijk dat u de apparatuur en kennis van de klok meeneemt naar het inkorflokaal.

Op de eerste vlucht een kopie van uw entbewijs inleveren bij het inkorflokaal.

Vrachtduiven spellen in apart concours en mogen zonder registratie de mand in.

Inkorftijden worden zo snel mogelijk bekend gemaakt op www.najaarsklassiekers.nl

 

Inkorflokalen Westlijn

0433 Flevoland Urk    (najaarsklassiekers@gmail.com)

1268 BVZ Zaandam    (ruudsimonmoes@hotmail.com)

1738 De Luchtbode Hendrik ido Ambacht (pavdburg@outlook.com)

1031 De Verwachting Tiel (ferdigerritse@hotmail.com)

1816 De Zeeuw Goes( penningmeesterz96@gmail.com)

1850 Duivencentrum De Nishoek (combkorsta@planet.nl)

 

Wedstrijden

05-10-2022 Lennik

08-10-2022 Roye

 

Als u wilt deelnemen aan deze wedvluchten geef dit uiterlijk zondag door voor de aankomende vlucht en donderdag voor het laatste weekend, geef het door aan het inkorfcentrum, met hoeveel duiven u ongeveer komt, wedstrijdduiven of vrachtduiven, bij wedstrijdduiven welk kloksysteem.

Houdt er rekening mee dat niet elke inkorfcentrum alle kloksystemen kan bedienen. In het geval dat uw inkorfcentrum niet uw kloksysteem heeft is het belangrijk dat u de apparatuur en kennis van de klok meeneemt naar het inkorflokaal.

Op de eerste vlucht een kopie van uw entbewijs inleveren bij het inkorflokaal.

Vrachtduiven spellen in apart concours en mogen zonder registratie de mand in.

Inkorftijden worden zo snel mogelijk bekend gemaakt op www.najaarsklassiekers.nl

Uitslagen, prijsverdeling en kampioenschappen

De uitslagen worden bij de najaarsklassiekers 1 op 2 gemaakt. Dus 50% van de deelnemende duiven staan in de uitslag.

Uitslagen worden gemaakt in districten en een totaal uitslag per vlieglijn:

District 1 afdeling 1

District 2 afdeling 2

District 3 afdeling 3

District 4 afdeling 4

District 5 afdeling 5

District 6 afdeling 6

District 7 afdeling 7

District 8 afdeling 8

District 9 afdeling 9

District 10 afdeling 10

District 11 afdeling 11

District 11A/B/F westkant afdeling 11

District 11C/D/E oostkant afdeling 11

 

De prijzen worden verdeeld over de totaal uitslagen en de district uitslagen. Zowel de toppers als diegene die verderop in de uitslagen staan komen in aanmerking voor mooie prijzen. De totaal uitslag  komt niet meer voor de districtuitslag. Dus dit betekend dat er gekeken wordt welke prijs het hoogst in rang is. In het verleden kwam het wel voor dat iemand in de district uitslag een mooiere prijs won dan in de totale uitslag, maar door het reglement de prijs uit de totaal uitslag kreeg. Dit leverde terechte teleurstellingen op. Een leermoment hoort er bij.

Onze organisatie kent 1 keizer generaal (onaangewezen + aangewezen) totaal (punten uit het district). De keizer generaal mag zich winnaar van de najaarsklassiekers 2022 noemen. Deze wint een wisselbokaal, een fiets van het merk Giant.

Daarnaast zijn er 10 onaangewwezen en 10 aangewezen kampioenen uit de totaalstand, met punten uit de districten. Dit geldt ook voor 5 duifkampioenen. De Keizer generaal deelt niet mee in deze prijzen.

Als laatste zijn er 3 kampioenen per district vanuit de onaangewezen stand.

In totaal zijn er in deze editie van de najaarsklassiekers 402 prijzen te winnen. De prijzentafel heeft een waarde van €7.500 euro. U kunt voor slechts 10 cent per duif per vlucht iets van deze prijzentafel meenemen.

Door de vogelgriep hebben wij besloten om 1 aftrekvlucht in te stellen, in de hoop dat we deze mensen beter kunnen bedienen.

Jeugdleden

Als najaarskassiekers hebben wij vanaf de start een speciale plek voor de jeugd.

Legendarisch zijn de feestavonden waarbij de jeugd aan de begin van de avond over de grond rollen om een cadeau uit te zoeken.

Ook dit jaar is er weer een speciale jeugdcompetitie. Omdat wij niet altijd alle jeugdleden in beeld hebben, roepen wij u op om de jeugdleden die deelnemen aan te melden via .najaarsklassiekers@gmail.com , zodat dit jeugdlid meegenomen wordt in de jeugdcompetitie.

Er is nog een hiaat in de berekeningen over 2021, deze worden zo snel mogelijk opgelost en uiteraard krijgt iedereen waar hij/zij recht op heeft.

Ladies League

Als najaarsklassiekers ondersteunen wij heel graag goede initiatieven in de duivensport.

Het in de spotlights zetten van de vrouwelijke duivenmelksters is een hele goede zaak. Wij stellen tijdens de najaarsklassiekers speciale prijzen beschikbaar voor deze competitie.

Meld je aan via najaarsklassiekers@gmail.com , zodat je meegenomen wordt in de Ladies League.

Er is nog een hiaat in de berekeningen over 2021, deze worden zo snel mogelijk opgelost en uiteraard krijgt iedereen waar hij/zij recht op heeft.

 

Bent u verplicht om te klokken

Nee zeker niet. Het is wel heel erg leuk om mee te doen. We hebben een rijk gevulde prijzentafel, met heel erg veel prijzen, waaronder vis van Urk en hier is de grootste afslag van heel Europa. De prijzen zijn niet alleen voor de winnaars, maar ook zeker voor de “gewone” vliegers.

 

U kunt in het inkorfcentrum waar u inkorft ook uitslaan.

 

 

Feestavond

Op zaterdag 15 oktober vind er een grote feestavond plaats op Urk. Op deze avond worden alle prijzen uitgereikt en wordt er een waar feest van gemaakt, een beetje op de ouderwetse manier, bingo’tje, loterijtje, etc.

Het is zeker de moeite waard om af te reizen naar Urk, misschien is het leuk dit te combineren met een bezoek aan dit mooie vissersdorp.

De zaal is open vanaf 17.00 uur

Op deze feestavond worden de gewonnen prijzen van 2021 en 2022 uitgereikt.

 

Vrachtprijzen

 

De vrachtprijzen staan erg onder druk. Vele prijzen, zoals de brandstofprijzen reizen de pan uit. Wij als organisatie zijn hier ook mee geconfronteerd. Het heeft ons hoofdbrekens opgeleverd, want wat ga je doorberekenen en wat kunnen wij zelf dragen. Ook wij zijn maar een simpele basisvereniging die dit fenomeen organiseert.

 

We hebben besloten om de vrachtprijs te stellen op 100 eurocent per duif en diegene die voor de prijzen meedoen betalen 110 eurocent.

 

Wij hebben de prijzen vastgesteld op basis van een begroot aantal duiven welke niet wordt beïnvloed door vogelgriep in negatieve zin. Dit is een risico, maar we hopen dat we die kunnen dragen. Daarnaast zijn wij van mening dat we geen vrachtprijs per vlucht willen vast stellen. Wij begrijpen dat het vreemd lijkt dat voor een korte afstand net zoveel wordt betaald als voor een langere afstand. Maar wij vinden dat liefhebbers die alle vluchten mee doen daar een voordeeltje van mogen hebben. Uiteindelijk hopen we hiermee een betaalbare formule neer te leggen. Maar dat valt niet mee in deze tijd.

 

In de vrachtprijzen zit 5 cent tegemoetkoming voor uw inkorfcentrum.

 

Wij werken al jaren samen met sponsors die het mogelijk maken om een hele grote prijstafel neer te leggen. Samen met uw inleg van 10 cent hopen wij het ook dit jaar weer kostendekkend te kunnen houden. Ook voor onze sponsors geldt dat zij worden geconfronteerd met hoge kosten, dus ook voor hen wordt het moeilijker om geld vrij te maken voor onze organisatie. Wij zijn blij dat ze zich er toch voor inzetten om ons en hiermee u als deelnemer te helpen. Nieuwe sponsors blijven uiteraard van harte welkom.

 

 

Hoofdsponsor

Voor 2022 zal Giant Bicycles uit Lelystad wederom als hoofdsponsor optreden voor de Najaarsklassiekers. Wij zijn onze hoofdsponsor dankbaar voor de in ons gestelde vertrouwen. Helaas zullen wij na dit jaar afscheid moeten nemen van deze sponsor

Naast voor de prijzen van de jeugd, ladies leage en algemeen stellen zij ook dit jaar weer een fiets beschikbaar voor de winnaar van de Najaarsklassiekers. In de Tour de France kunt u zien wat u allemaal met zo’n fiets kan.

Wilt u de toekomstige hoofdsponsor worden van onze organisatie, dan bent u van harte welkom. Meld u zich bij de sponsorcommissie.

 

 

 

Compuclub

De compuclub is ook een belangrijke sponsor van onze organisatie. Zij rekenen belangeloos voor onze de uitslagen uit en op deze manier kunnen we het hele land informeren over de uitkomsten van de wedstrijden. Wij zijn dankbaar voor deze samenwerking.

Andere Sponsors

Een hele groep Urker ondernemingen die ons al 17 jaar terzijde staan om de prijzen tegen een zo laag mogelijk tarief binnen te halen.

www.duivenveilingen.com die voor onze organisatie de bonnenverkoop voor het goede doel regelen en belangeloos via hun site laten lopen.

 

Goede Doel

Sinds de start van de najaarsklassiekers, voorheen taartvluchten, op Urk organiseren wij deze vluchten om de maatschappelijke betrokkenheid van ons sport te tonen aan de buitenwereld. Wij hebben vele jaren geld opgehaald voor het RonaldMcDonaldhuis in Leeuwarden en na het sluiten van deze vestiging doen wij dit voor het RonaldMcDonaldhuis in Beesterzwaag.

Dit huis verzorgt opvang voor kinderen met ernstige ziektes, die tijdelijk zoveel verpleegt moeten worden dat dit thuis onmogelijk is. Het RonaldMCDonaldhuis kenmerkt zich door ruimte te bieden dat familie dicht bij de patiënt kan blijven. Naast deze activiteit bied dit RonaldMcDonaldhuis ruimte voor vakanties voor gezinnen waar een normale vakantieplek onmogelijk is vanwege ziekte van een van de kinderen binnen het gezin.

Wij hebben in al die jaren al bijna 50.000 euro opgehaald voor dit goede doel en zijn van plan dit goede doel nog vele jaren te steunen.

Voor het goede doel willen wij ook een bonnenverkoop organiseren. Bent u een goed spelende liefhebber die graag onze doelstellingen wil ondersteunen, meldt u dan aan voor de bonnenverkoop via najaarsklassiekers@gmail.com.

 

De bonnen zullen worden verkocht via www.duivenveilingen.com .

 

 

Sponsors

 

Wij, als commissie, proberen weer een uitgebreid sponsorpakket aan prijzen bij elkaar te krijgen, zodat zoveel mogelijk mensen een prijs kunnen winnen. Wilt u ook sponsor worden van de najaarsklassiekers neem dan contact op met Louw van den Berg (06-22258877) of Simon Zeeman (06-23801027).

 

Stel al uw vragen over de najaarsklassiekers via e-mail aan najaarsklassiekers@gmail.com

 

Verder zullen alle nieuwtjes weer zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden op onze website www.najaarsklassiekers.nl.

Wij zullen u de komende tijd zoveel mogelijk op de hoogte houden en wensen u veel plezier met de wedvluchten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.