Gwen v.d Merwe en G. Dankelman winnaars tweede weekend GIANT najaarsklassiekers

De najaarsklassiekers op Urk zijn van start gegaan, hoewel de voorspellingen niet hoop gevend waren, werden het hele mooie vluchten met weinig verliezen.In het eerste weekend werden 5.055 duiven ingekorfd en dat was een mooi aantal, omdat veel mensen er vertrouwen in hadden dat onze losser Jelle Kooistra de juiste besluiten zou nemen. De voorspellingen van het weer kwamen uit. Zaterdag was er geen mogelijkheid, voor zondag lag een mooie vliegdag in het verschiet. De duiven bleven staan op de geplande locaties westlijn in Niergnies en Oostlijn in Boxtel

Totale uitslag Niergnies

948 duiven waren voor de prijzen. De duiven werden om 09.30 uur gelost in Niergnies met een zwakke Noordenwind. De afstanden varieerden van 155 tot 373 kilometer. De winst ging naar Gwen v.d. Merwe uit Dordrecht. Met 57 van de 62 duiven in de prijzen zet hij een mooie serie neer. Naast de 1e plaats weet hij ook beslag te leggen op plaat 2-5-6 en 7. Gwen van harte gefeliciteerd.

In de kop van de uitslag vinden we ook Danny de Voogd uit Yerske, Hij legt beslag op de plaatsen 3-4-8 en 9.

P.A. de Bruyn houdt zich staande tussen alle geweld en legt beslag op plaats 10.

Mooie prestaties zijn er verder voor C. van Gelder met 19 prijzen op 20 ingekorde duiven.

De eerste oude duif is van C. van Gelder uit Ridderkerk, de eerst jonge duif van Gwen v.d. Merwe uit Dordrecht.

Totale uitslag Duiven

1.525 duiven stonden hier in concours met afstanden van 97 tot 224 kilometer. De duiven werden om 10.30 uur gelost met een zwakke Noordenwind. De winst ging naar Gerrit Dankelman uit Ommen. Hij wist maar liefst de eerste 8 plaatsen voor zich op te eisen en 22 van zijn 26 ingekorfde duiven in de prijzen te draaien. Grote klasse. Van harte gefeliciteerd Gerrit.

Op plaats 9 vinden wij Henk Vinke uit Nieuwleusen en op plaats 10 eveneens uit Nieuwleusen H. Klein Gansey

Verdere mooie prestaties zijn er voor Bert Flik met 100%, alle 10 in de prijzen, Rene Bleijswijk met 8 op 10, Johan Jansen met 67 op 92, Marloes Dohmeijer met 3 op 4

De 1e jonge duif was van Gerrit Dankelman uit Ommen, de 1e oude duif van Bert Flik uit Kropswolde.

District 1 met 351 duiven

In district 1 Zeeland 1 t.m. 20 D.A. de Voogd uit Dordrecht

District 5 met 208 duiven

In district 5 Zuid-Holland 1-2-3-4-5-7-8-9 en 10 Gwen v.d. Merwe uit Dordrecht en op plaats 6 P.A. de Bruyn uit Dordrecht

District 6 met 309 duiven

In district 6 Noord-Holland 1-2-3-4-6-7-8-9 en Comb. Geutkens uit Amsterdam en op plaats 5 de combinatie Kelder/Nauta uit Landsmeer

District 7 met 61 duiven

In district 7 midden Nederland 1-4-7 en 8 Roy Vos uit Almere, op de plaatsen 2 en 9 R.H. van Zuijlen uit Almere, op plaats 3 de enige ingekorfde duif van Carlijn van der Kruk uit Tiel, op plaats 5 de combinatie Van de Kruk-Van Tuil, op plaats 6 en 10 Annemijn van de Kruk, die ook 100% scoort met 4 op 4.

District 8 met 19 duiven

In district 8 GOU 1-2-3-4-5-6 en 8 Comb. Ebben uit Boven-Leeuwen, op plaats 7-9 en 10 de combinatie Van Ingen-Arends uit Opheusden. Voor dit district vind wel een correctie plaats voor de kampioenschapspunten vanwege een te laag aantal deelnemers. De punten komen uit een gecombineerde uitslag van district 7 en 8.

District 10 met 822 duiven

In district 10 Noord-Oost Nederland is de uitslag gelijk aan de Totaal Oost uitslag voor de eerste 10 plaatsen.

District 11 met 117 duiven

In district 11 afdeling Friesland vinden wij Frank Kempers uit Urk op de eerste plaats. Klaas van de Berg uit Urk scoort de plaatsen 2-3-5-9 en 10. Erik Houter op de verste afstand scoort de plaatsen 6-7 en 8

District 11A/B/F met 285 duiven

In district 11A/B/F het westen van de afdelingen Friesland is de winst voor Coen Brugman uit Luttelgeest, tevens plaats 10 is zijn deel, de nestor van PV Flevoland Sjef Custers uit Biddinghuizen is goed voor de plaatsen 2-4-6 en 7, Bart Vos uit Nagele op plaats 3, Piet Zeeman uit Swifterbant vinden we teug op de plaatsen 5-8 en 9.

District 11C/D/E met 417 duiven

In district 11C/D/F het oosten van de afdeling Friesland vinden we D. Westra uit Drogeham op de eerste plaats. Germ. Dijkstra uit Drachten op de plaatsen 2 en 6. Johan Halman legt beslag op de plaatsen 3-4 en 5. De Combinatie Atema uit Noordbbergum zijn goed voor de plaatsen 7-8-9 en 10

En hoe nu verder

Het tweede weekend van de GIANT najaarsklassiekers is goed verlopen en nu al zijn er 138 prijswinnaars. We lopen in het derde weekend tegen heel slecht weer aan met veel regen en vooral ook veel wind. In het belang van de duiven hebben we besloten om de vlucht naar voren te halen en op de vrijdag te vliegen, bij goed vliegweer. Echter het NPO bestuur heeft ons geweigerd lossingsvergunningen toe te staan, omdat ze zich gehouden voelen aan afspraken met de Belgische en Fransen bond. Echter zover wij weten zijn er in extreme gevallen uitzonderingen mogelijk. Jammer genoeg wordt de tijd van het jaar, waardoor veel argumenten van de afspraken wegvallen en het extreme weer van a.s. weekend niet als extreem genoeg gezien. Hierdoor zijn wij genoodzaakt de vluchten van aankomend weekend af te lassen en een nieuw plan te maken.

De teleurstelling over dit besluit van het NPO bestuur is onder de deelnemers heel erg groot hebben wij gemerkt. Wij als organisatie zetten ook vraagtekens bij dit besluit, maar kunnen niet anders dan door te schakelen. Wij hopen dat dit ook lukt voor de deelnemers en dat we met z’n allen er nog een mooie laatste week van maken.

Dit nieuwe plan is dat wij door de week vluchten organiseren met een beperkte afstand onder goede omstandigheden, zodat de duiven zonder problemen het vierde weekend kunnen afronden.

Op maandagavond wordt er ingekorfd aan de Oostkant voor Weert. Dinsdag is een standaard toegestane vlucht dag voor Nederland.

Op dinsdagavond wordt er ingekorfd aan de Westkant voor Lennik. Woensdag is een standaard toegestane vlucht dag voor België.

 

 

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.